Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Maxima Grupė“ pertvarkoma, Nyderlandai turtėja

Lietuvos bendrovė „Maxima Grupė“, valdanti mažmeninės prekybos tinklus Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Bulgarijoje, bando sklaidyti dvejones dėl įstatinio kapitalo mažinimo priežasčių.
Prekybos centras „Akropolis“
Prekybos centras „Akropolis“ / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Bendrovė pranešė, kad įstatinį kapitalą nuo 4,963 mlrd. iki 4,168 mlrd. Lt sumažino siekdama padengti nuostolius. Jų dydis neįvardijamas, rašo „Verslo žinios“. Paprastai įmonių įstatinis kapitalas mažinamas siekiant padengti nuostolius arba išmokėti akcininkams lėšas.

„Maxima Grupė“ taip pat teigia, kad informacija, jog įmonė perkelia ar ketina perkelti būstinę į Nyderlandus, yra neteisinga. Tokias kalbas paskatino žinia, kad tiesioginės Lietuvos užsienio investicijos Nyderlanduose netikėtai išaugo.

Neoficialiais „Verslo žinių“ duomenimis, „Maxima Grupė“ Nyderlanduose įsigijo kelias įmones, per kurias rengiasi valdyti prekybos centrus Latvijoje ir Estijoje.

„Verslo žinios“ rašo, kad per metus, nuo 2008 metų spalio 1 dienos, lietuvių investicijos Latvijoje sumažėjo 200 mln. litų, o Nyderlanduose padidėjo 735 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius