Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Maxima grupė“ sumažino įstatinį kapitalą 4 mlrd. litų

Mažmeninės prekybos tinklus Baltijos šalyse ir Bulgarijoje valdanti bendrovė „Maxima grupė“ sumažino įstatinį kapitalą beveik 4 mlrd. litų nuo 4,168 mlrd. litų iki 194,1 mln. litų.
„Maxima“
„Maxima“ / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Įstatinio kapitalo sumažinimas užregistruotas balandžio 2-ąją, BNS pranešė Juridinių asmenų registrų centras. „Maxima grupės“ įstatinį kapitalą sumažinti nusprendė vienintelė įmonės akcininkė „Vilniaus prekyba“.

Apie sprendimą sumažinti įstatinį kapitalą balandžio pradžioje pranešusi „Vilniaus prekyba“ aiškino, jog iš „Maxima grupės“ ketina susigrąžinti apie 170 mln. litų, kurių holdingas per pastaruosius dvejus metus nepanaudojo plėtrai.

Tuomet teigta, kad prieš porą metų formuojant „Maxima grupės“ kapitalą grupė buvo numačiusi gerokai ambicingesnius plėtros ir investicijų planus, todėl suformuotas kapitalas siekė 4,96 mlrd. litų.

Sprendimas susigrąžinti į bendrovę investuotas ir plėtrai nepanaudotas lėšas įgyvendinamas dviem etapais: iš pradžių sumažinamas įstatinis kapitalas, o jį įregistravus Juridinių asmenų registre, bus priimtas sprendimas dėl „Maxima“ grupės įstatinio kapitalo didinimo, dėl to planuojama apsispręsti per kelis mėnesius.

„Maxima grupės“ apyvarta pernai, palyginti su 2008 metais, sumažėjo 9 proc. ir siekė 7,721 mlrd. litų (be PVM). Grupės valdomų bendrovių apyvarta labiausiai sumažėjo Lietuvoje – 11,6 proc. iki 4,777 mlrd. litų (be PVM).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius