Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Medvilnės kainoms toliau mušant rekordus, dažniau prabylama apie drabužių brangimą

Medvilnės kainos penktadienį šoktelėjo į naujas aukštumas. Pagrindinės kainų augimo priežastys yra prastas medvilnės derlius Pakistane ir kitose ją auginančiose šalyse ir Kinija, perkanti vis daugiau šios žaliavos.
Prekybos ir laisvalaikio centre "Ozas" surengtas naktinis išpardavimas didelio vilniečių ir miesto svečių dėmesio nesulaukė. Jų buvo vos šiek tiek daugiau nei įprastą dieną.
Drabužiai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Medvilnė Kaina

Kaip rašo „Financial Times“, medvilnės kainų augimas turės įtakos įvairių tekstilės gaminių kainoms. Labiausiai tai galėtų atsiliepti nelabai brangių drabužių, tokių kaip marškinėliai ar apatinis trikotažas, kainoms.

Tokios drabužių kompanijos kaip Didžiosios Britanijos „Next“ ar džinsų gamintojas „Levi Strauss & Co“ jau paskelbė, kad brangstant medvilnei, didins drabužių kainas.

Apie kainų augimą yra prakalbusios ir tokios kompanijos kaip „Primark“, „Hanebrand“, kuriai priklauso prekės ženklas „Wonderbra“, ir drabužių tinklas „H&M“.

Penktadienį Niujorko biržoje svaro (maždaug 0,5 kg) medvilnės kaina gruodžio sandoriuose pasiekė 1,198 dolerio (apie 2,94 Lt) už svarą.

Naujienų portalas 15min.lt anksčiau jau rašė, kad, brangstant medvilnei, drabužių kainos gali ūgtelėti ir Lietuvoje. Kadangi žiemos kolekcijos drabužiai jau pagaminti, didesnės kainos greičiausiai nuliūdins ieškant naujų drabužių ateinančiam pavasariui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius