Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų pradžioje atpigo alkoholis ir duona

Pabrangusi elektra maisto produktų kainų prekybos centruose neišjudino. Tačiau pasibaigus šventėms žmonės pradėjo dar dažniau dairytis pačių pigiausių prekių, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.
Tikima, kad šventinta duona gali apsaugoti nuo nelaimių.
Duona / A.Kripaitės nuotr.

Pieno produktų kainos parduotuvėse kyla jau nuo praėjusių metų lapkričio ir tai jau nieko nebestebina. Tinklas „Rimi“ skaičiuoja, kad šiais metais pieno produktai vidutiniškai brango 4 proc. – kainas kėlė gamintojai. Dar vienos kainų didėjimo bangos laukiama antroje vasario pusėje.

Tačiau pasibaigus didžiausioms metų šventėms maždaug pusličiu atpigo baigiantis 2009-iesiems vis brangę alkoholiniai gėrimai, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“. „Maximos LT“ atstovė Renata Saulytė aiškino, kad prekybininkai dėl konkurencijos alkoholio kainas sumažino savo sąskaita, nes gamintojai kainų nenuleido.

Daugelyje prekybos centrų vasario pradžioje kiek pigesnė buvo žinomų pavadinimų duona. Pavyzdžiui, „Močiutės“ duonos pakuotė atpigo apie 30 centų – iki maždaug 3 litų. Pastebimai krito miltų kaina. Dabar 2 kilogramų pakuotė nekainuoja nė trijų litų.  Toliau šiek tiek pigo kai kurios kruopos. Šviežia mėsa daugelyje prekybos centrų ir toliau pinga arba jos kaina bent nesikeičia.
prekybos tinklas „Iki“ praėjusią savaitę paskelbė iki 40 proc. atpiginęs daugumą vaisių ir daržovių.

„Rimi“ tvirtina, kad tiekėjai elgėsi priešingai ir vasario pradžioje pradėjo branginti burokėlius, morkas, svogūnus, bulves ir kopūstus. „Tai galima sieti ne tiktai su elektros brangimu, bet ir su tuo, kad lietuviško derliaus likučiai mažėja, o tiekėjai kainas pakėlė iki vienodo lygio vienu metu“, – pasakojo „Rimi“ atstovė Jovita Bagdonaitė.

„Maxima“ dėl elektros brangimo kainų nekeitė.  „Iki“ atstovas Valdas Lopeta tikino, kad pasibaigus šventėms sausį vartojimas tradiciškai buvo mažesnis, pirkėjai dar labiau pradėjo dairytis mažesnių kainų, todėl konkurencija tarp prekybininkų itin paaštrėjo pigiausių prekių grupėje.

Dėl to atpigo ne tik pigiausia duona, bet net ir kai kurios pieno pakuotės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius