-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Microsoft Lietuva“ įspėja saugotis fiktyvių darbo pasiūlymų žinomose įmonėse

Kompanijos „Microsoft“ padalinys Lietuvoje pranešė pastaruoju metu pastebėjęs sukčių suaktyvėjimą. Jie žmonėms neva siūlo darbą žinomose įmonėse, taip pat ir „Microsoft“.
Mergina dirba su kompiuteriu.
Mergina dirba su kompiuteriu. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Anot „Microsoft Lietuva“, sukčiai neapsiriboja vien el. paštu siunčiamais brukalais – nusikaltėliai nesibodi organizuoti ir gana įtikinamai atrodančių gyvų „atrankų“.

„Pranešame, kad nei „Microsoft“, nei mūsų įgaliotos personalo paieškos kompanijos iš kandidatų niekada neprašo jokių išankstinių mokėjimų, išlaidų padengimo ar panašių veiksmų. Taip pat raginame visus būti atsargiems siunčiant savo asmeninę informaciją ir gyvenimo aprašymus neaiškioms „darbą siūlančioms“ įmonėms. Vėliau iš Jūsų gauti duomenys gali būti panaudoti toli gražu ne pačiais geriausiais tikslais“, – įspėja „Microsoft Lietuva“.

Taip pat žmonės raginami nepamiršti ir „senų“ apgaulės būdų, pvz., laimėjimų fiktyviose loterijose, piniginių dotacijų, netikrų pranešimų iš techninės pagalbos tarnybos, prašymų atsiųsti asmens ar įmonės duomenis ir kt.

„Turėkite omenyje, kad elektroninio pašto adresą laiške labai paprasta padirbti, o naršant internete visada verta atkreipti dėmesį, ar „Internet Explorer 9“ naršyklės adreso juosta nėra raudona – tai gali reikšti, kad patekote į padirbtą tinklalapį“, – rašoma pranešime.

Žmonės, susidūrę su tokiais atvejais, raginami apie tai pranešti „Microsoft Lietuva“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius