Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ministrai palaimino vadovų algų mažinimą (papildyta 16.30)

Trečiadienį Vyriausybė per posėdį pritarė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos siūlymams mažinti valstybinių įmonių vadovų algas ketvirtadaliu.
Infliacija
Pinigai / T. Urbelionio/ BFL nuotr.

Ministerijos parengtame projekte numatoma sumažinti valstybės įmonių ir valstybės kontroliuojamų akcinių bendrovių bei uždarųjų akcinių bendrovių vadovų, jų pavaduotojų bei buhalterių tarnybinio atlyginimo dydžius 25 proc.

Taip pat bus apribotas atlyginimo su priedais dydis iki 5 vidutinių mėnesinių įmonės darbuotojų darbo užmokesčių (anksčiau buvo šeši), maksimalus priedų dydis sumažintas nuo 55 iki 30 proc. tarnybinio atlyginimo, o premijų, mokamų iš pelno – iki 1 tarnybinio atlyginimo dydžio per metus (iki nutarimo premijos iš pelno galėjo siekti 4 tarnybinius atlyginimus per metus). Nutarimas turėtų įsigalioti nuo gegužės 1 dienos.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Dagys teigė, kad iki šiol maksimaliai vadovas galėjo išsimokėti 21 tūkstantį litų su visais priedais, o priėmus nutarimą didžiausias atlyginimas su visais priedais būtų apie 11 tūkstančių litų.

„Tokie atlyginimai kaip dabar yra viršija ne tik Seimo narių, bet ir prezidento atlyginimą. Privatus sektorius tvarkosi žymiai racionaliai. Lietuvoje šiuo metu virš 10 tūkstančių litų atlyginimą gaunančių žmonių yra 7000, čia oficialiais duomenimis“, – kalbėjo R.Dagys.

Pasak jo, balandį turėtų tiksliai paaiškėti, kiek įmonių šis nutarimas palies. Preliminariais duomenimis, atlyginimai turėtų sumažėti pusei tūkstančio aukščiausių vadovų. Kiek tokiu būdu bus sutaupyta, anot ministro, bus aišku metų pabaigoje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius