-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ministrė A.Pabedinskienė palaiko siūlymą ligos pašalpas grąžinti į ikikrizinį lygį

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė pritaria Darbo partijos atstovų siūlymui grąžinti ligos pašalpas į ikikrizinį lygį, penktadienį rašo dienraštis „Kauno diena“.
Algimanta Pabedinskienė
Algimanta Pabedinskienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pagal parlamentaro Petro Čimbaro pataisas, siūloma, kad „Sodros“ mokama pašalpa nuo trečios ligos dienos sudarytų 85 proc. atlyginimo, o ne 40 proc., kaip yra dabar.

Ministrės A.Pabedinskienės patarėjas Arūnas Malinovskis teigė, kad ministerija visiškai palaiko šią „motyvuotą bei protingą iniciatyvą“. Pasak jo, finansavimo šaltinių ministerija ieškos, jei pataisai pritars Seimas. Tam iš biudžeto reikėtų apie 100 mln. litų.

Siūloma, kad „Sodros“ mokama pašalpa nuo trečios ligos dienos sudarytų 85 proc. atlyginimo, o ne 40 proc., kaip yra dabar.

„Jei Seimo nario iniciatyvą palaikys kolegos ir atiduos projektą svarstyti, tuomet bus ieškoma ir konkrečių finansavimo šaltinių. Bet noriu pabrėžti, kad ministrė mano, jog mūsų ministerija yra visomis išgalėmis už šiuos dalykus, manome, kad turi būti atkurti visi sumažinimai, kurie buvo įgyvendinti motyvuojant tuo, jog yra krizė, jei jau pripažįstame, kad mūsų ekonomika auga“, – „Kauno dienai“ sakė A.Malinovskis.

Dabar už dvi pirmąsias nedarbingumo dienas ligos pašalpą šiuo metu moka darbdavys, ji turi sudaryti ne mažiau kaip 80 proc. vidutinio darbo užmokesčio. Nuo trečiosios dienos ligos pašalpą moka „Sodra“ – iki septintos ligos dienos jos dydis yra 40 proc., o nuo aštuntosios – 80 proc. atlyginimo.

Ligos pašalpos sumažintos per krizę 2009 metais, kai šalies ekonomika smuko beveik 15 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius