Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokėjimo kortelės Rusijoje bus gaminamos tik iš rusiškos kilmės medžiagų

Rusijos Federacijos centrinis bankas pasiūlė naują įstatymo projektą, kuris įpareigotų visas šalyje veikiančias mokėjimo sistemas išduoti atsiskaitymo korteles, kurios pagamintos tik iš rusiškų sudedamųjų dalių, skelbia naujienų svetainė rbc.ru.
Internetinė bankininkystė
Mokėjimo kortelės / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Įsigaliojus naujajam įstatymui didžiausios Rusijoje veikiančios „Visa“ ir „MasterCard“ mokėjimo sistemos turėtų pakeisti daugiau nei 175 mln. vienetų iki šiol išduotų kortelių, kadangi daugumoje jų yra įmontuoti ne iš rusiškų medžiagų pagaminti lustai.

Rusijos centrinis bankas savo sprendimą argumentuoja tuo, jog mokėjimo sistemos turi tapti nacionalinės svarbos objektu. Banko pasiūlymas yra pateiktas svarstyti šalies vyriausybei ir, tikėtina, gali įsigalioti jau nuo 2014 m. liepos 1 d.

Laikraščio „Komersant“ kalbinti bankų atstovai vylėsi, jog centrinis bankas padarys išimtį šiuo metu dar veikiančioms kreditinėms ir debetinėms kortelėms, ir jų nebus būtina keisti iki jų galiojimo laiko pabaigos.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas 2014 m. gegužės 5 d. pasirašė įstatymą, pagal kurį šalyje turi būti sukurta nacionalinė mokėjimo kortelių sistema. Ji turėtų tapti alternatyva didžiausioms ne tik Rusijoje, bet ir visame pasaulyje mokėjimo sistemoms „Visa“ ir „MasterCard“ . Pastarųjų mokėjimo sistemų veikla patyrė nesklandumų dirbant su rusiškas bankais dėl paskelbtų JAV sankcijų Rusijai dėl karo Ukrainoje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius