Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokestinę paskolą verslui nuo šiol galima gauti paprasčiau

Valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – VMI prie FM) informuoja, kad siekdama sumažinti biurokratinę naštą verslui ir stengdamasi supaprastinti nepriemokos atidėjimo ar išdėstymo procedūras, parengė standartizuotą verslo planą, kuris reikalingas mokestinei paskolai gauti.
Valstybinė mokesčių inspekcija
Valstybinė mokesčių inspekcija / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

„Mokesčių inspekcija stengiasi prisidėti prie verslo sąlygų gerinimo, išvengiant nereikalingų mokesčių mokėtojų veiklos trukdžių. Šiuo laikotarpiu mokestinės nepriemokos atidėjimo ar išdėstymo klausimai aktualūs daugeliui verslininkų, todėl stengiamės jiems šią procedūrą supaprastinti ir padaryti ją kuo skaidresnę,“ – teigia VMI prie FM Teisės departamento direktoriaus pavaduotoja Rasa Virvilienė.

VMI primena, kad mokesčių mokėtojai neturintys lėšų iškart sumokėti mokesčių, gali sudaryti mokestinės paskolos sutartį ir mokesčius atidėti arba jų mokėjimą išdėstyti dalimis.

Mokesčių mokėtojai, norintys sudaryti mokestinės paskolos sutartį, vietos mokesčių administratoriui kartu su prašymu bei prašymo nagrinėjimui reikalingais dokumentais turi pateikti savo vystomo verslo planą. Iki šiol įmonių atstovai pateikdavo savo parengtus laisvos formos verslo planus, o supaprastinus procedūrą visi mokesčių mokėtojai turės pateikti užpildytą VMI jau parengtą standartizuotą verslo planą.

„Parengus standartizuotą verslo planą mokestinės nepriemokos atidėjimo ar išdėstymo procedūros tapo skaidresnės, o reikalavimai mokesčių mokėtojams dėl verslo plano aiškūs ir vienodai traktuojami,“ – teigia R. Virvilienė.

VMI primena, kad balandžio mėnesį centrinis mokesčių administratorius rekomendavo apskričių mokesčių inspekcijoms atleisti mokesčių mokėtojus nuo delspinigių arba jų dalies tuo atveju kai mokesčių mokėtojas turi mokestinę nepriemoką, bet jos negali sumokėti dėl lėšų trūkumo, kuris susidarė dėl to, kad jiems už atliktus darbus ar suteiktas paslaugas skolingos valstybės finansuojamos įstaigos.

Supaprastinti mokestinės paskolos gavimą mokesčių inspekciją pasisiūlė dalyvaudama LR Ūkio ministro patvirtintoje Verslo aplinkos gerinimo komisijoje (Saulėtekio komisijoje). Šiam siūlymui pritarė šalies valstybinių institucijų ir verslo atstovai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius