Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Mokslo ir technologijų parkas Lietuvos regionuose dalinsis gerąja verslumo skatinimo patirtimi

LR Ūkio ministerijos kasmet organizuojamo nemokamo renginių ciklo „Versli Lietuva“ metu Šiaurės miestelio technologijų parko (ŠMTP) ekspertai supažindins Lietuvos regionų gyventojus su verslo plėtros galimybėmis, pristatys verslo skatinimui skirtas priemones. Išplatintame pranešime spaudai teigiama, akd kovą prasidėję renginiai, skirti smulkaus ir vidutinio verslo (SVV) plėtrai, vyks dešimtyje mūsų šalies miestų: Kaune, Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje, Utenoje, Tauragėje, Ukmergėje, Šakiuose, Rietave ir Palangoje.
ŠMTP direktorius Gediminas Pauliukevičius
ŠMTP direktorius Gediminas Pauliukevičius / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 1 Parkas

„Mokslo ir technologijų parkai, įgyvendindami tarptautinius projektus, yra sukaupę neįkainojamą verslumo skatinimo, kūrybingumo stebėsenos, verslo idėjų vertinimo patirtį, – sako ŠMTP direktorius Gediminas Pauliukevičius, – todėl pirmiausia visi, ketinantys imtis savo verslo ir ieškantys profesionalų pagalbos ar paramos, turėtų kreiptis į juos“. ŠMTP direktoriaus teigimu, technologijų parkuose bei verslo inkubatoriuose visiems, pradedantiems naują verslą, yra teikiamos nemokamos konsultacijos verslo steigimo, projektų administravimo, personalo klausimais, suteikiama galimybė plėsti verslą panaudojant ES struktūrinių fondų lėšas, pagalba kuriant naujas paslaugas ar produktus.

Pasak G. Pauliukevičiaus, užsienio šalyse jauno verslo skatinimui yra skiriamas didelis dėmesys. Daugelyje pasaulio šalių yra sukurtos veiklą lengvinančios teisinės priemonės bei taikomos mokestinės lengvatos jaunam ir inovatyviam verslui, dėl to daugėja verslą kuriančio jaunimo. Nepriklausomos tyrimų kompanijos „Redshift” duomenimis, 2010 m. Didžiojoje Britanijoje 40 proc. bakalauro studentų jau turėjo savo verslą arba ketino jį įkurti. Tuo metu nevyriausybinės organizacijos, remiančios verslumą, „Entreprise UK“ duomenimis, daugiau nei 50 proc. apklaustų 14-19 metų Didžiosios Britanijos gyventojų norėtų pradėti savo verslą.

G. Pauliukevičiaus teigimu, didelė dalis verslių lietuvių verslui kurti renkasi užsienio šalis, nors Lietuvoje taip pat yra daug investuojama į verslumą. „Turime visas galimybes padėti įgyvendinti jaunų verslių žmonių idėjas, jei joms netrūksta originalumo“, – sako G. Pauliukevičius. Šių metų „Versli Lietuva“ ŠMTP seminaruose bus kalbama, kur dėmesį kreipia jaunimas, o kur – investuotojai, norintys pirkti verslo idėjas, kokios tendencijos vyrauja, kaip jaunos įmonės gali pačios įsivertinti idėjų originalumą, išskirtinumą, kaip yra susiję kūrybingumas ir verslo sėkmė. Taip pat bus pristatytas ŠMTP įgyvendinamas projektas, skirtas inovacijoms ir technologijoms remti, naujų verslą pradėjusių įmonių patirtis, ko galime pasimokyti iš užsienio šalių praktikos.

„Versli Lietuva“ renginiuose ŠMTP seminarai vyks kovo 24 d. Šiaulių arenoje (J. Jablonskio g. 16), kovo 31 d. – Panevėžio miesto bendruomenių rūmuose (I. Kranto g. 28), balandžio 8 d. – Utenos miesto daugiafunkciniame sporto komplekse (K. Donelaičio g. 38), balandžio 21 d. – Kaune, viešbutyje „Park Inn“ (K. Donelaičio g. 27), gegužės 5 d. – Alytaus kultūros ir komunikacijos centre (Pramonės g. 1 B), gegužės 20 d. – Ukmergės kultūros centre (Kauno g. 8).

2002 m. įkurtas ŠMTP padėjo daugiau nei 150-čiai inovatyvių verslo įmonių, iš kurių jau daugelis išsiplėtė ir tapo gerais klestinčio verslo pavyzdžiais. ŠMTP steigėjai – LR Ūkio ministerija ir Vilniaus miesto savivaldybė. Greta teikiamų konsultacijų verslo kūrimo, plėtros ir kt. klausimais, naudingų kontaktų, organizuojamų seminarų, mokymų bei kitų bendruomenės renginių, ŠMTP savo nariams taip pat teikia telekomunikacijas, biuro įrangą, posėdžių kambarius, konferencijų salę, priimamojo bei kitą šiuolaikiniam biurui reikalingas paslaugas.

Šiuo metu ŠMTP įgyvendina projektą „ŠMTP paslaugų sistema inovacijoms ir technologijoms remti“. Projektas finansuojamas iš specialiosios Ekonomikos augimo ir konkurencingumo didinimo programos pagal 2007-2013 m. Ekonomikos augimo veiksmų programą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius