-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moteris sunkmetis palies stipriau

Europos Sajungos (ES) Statistikos departamento atlikto tyrimo duomenimis, visoje Europoje moterys uždirba vidutiniškai 17,4 proc. mažiau nei vyrai. Anot departamento atstovų, blogiausia padėtis – Estijoje, kurioje vyrai uždirba trečdaliu (30 proc.) daugiau nei moterys.
Moterų padėtis ES darbo rinkoje vis dar yra blogesnė nei vyrų.
Moterų padėtis ES darbo rinkoje vis dar yra blogesnė nei vyrų. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Panaši situacija yra Austrijoje, Slovakijoje, Olandijoje, Čekijoje, Kipre ir Vokietijoje. Mažiausi atryginimų skirtumai – Italijoje (4,4 proc.), Maltoje (5,2 proc.) ir Lenkijoje (7,5 proc.).

Didindami moterų užimtumą galėtume veiksmingiau įveikti ir finansinę krizę, – įsitikinęs komisaras Vladimiras Spidla.„Situacija yra pasibaisėtina. Reikalinga skubi reakcija iš visų sektorių – nuo darbdavių ir profesinių sąjungų iki nacionalinių institucijų ir kiekvieno piliečio“, – sakė ES Socialinių reikalų komisaras Vladimiras Spidla.

Pasak jo, toks skirtumas tarp vyrų ir moterų atlyginimų reiškia ir tai, jog moterys yra didesnėje rizikoje atsidurti prie skurdo ribos. „Daugmaž 21 proc. moterų, kurioms virš 65 metų, yra atsidūrusios skurdo rizikos grupėje. Tuo tarpu tarp vyrų šis skaičius gerokai mažesnis – 16 proc.“, – pastebėjo V.Spidla.

Jo teigimu, sunkmetis taip pat skaudžiau atsilieps moterims, nes jų atleidimo iš darbo tikimybė didesnė, nei vyrų. „Diskriminacija sukuria neefektyvumą. Didindami moterų užimtumą galėtume veiksmingiau įveikti ir finansinę krizę“, – įsitikinęs komisaras.

Nepaisant to, tyrimai rodo, jog didelės kompanijos ir bankai labiau linkę samdyti vyrus, ypač į aukštesnes pareigas. ES šalyse vadovaujamas pareigas bankuose užima tik 17 proc. moterų. Didelėse verslo įmonėse vyrai užima net 90 proc. aukštų pareigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius