Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nacionalinė žemės tarnyba kitąmet už parduotą valstybinę žemę tikisi gauti 120 mln. litų

Nacionalinė žemės tarnyba (NŽT) kitąmet už parduotą valstybinę žemę tikisi gauti 50 mln. litų daugiau nei šiemet – iš viso 120 mln. litų, trečiadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.
Žemė
Žemė / BFL nuotr.

„Susikaupė prašymų banga. Ateinantys metai bus lūžio metai, nes valstybinės žemės paklausa didelė“, – sakė NŽT Žemės tvarkymo departamento direktorius Algis Bagdonas.

Pasak jo, jau parengta sutarčių dėl 30 tūkstančių hektarų. Dar dėl 100 tūkstančių hektarų baigiami tvarkyti dokumentai. Iš viso fiziniai ir juridiniai asmenys pageidauja įsigyti 470 tūkstančių hektarų, nors laisvos valstybinės žemės Lietuvoje tėra 260 tūkstančių hektarų.

Paklausiausia žemė, pasak valdininko, yra Kelmės, Raseinių, Telšių rajonuose. Hektaro vertė, atsižvelgiant į žemės derlingumą, svyruoja nuo 2 iki 4 tūkstančių litų.

„Pastangos sveikintinos, nes situacija iki šiol – tragiška. Pardavimo procesas faktiškai nevyksta“, – sakė vienas stambiausių šalies žemvaldžių Ramūnas Karbauskis.

Tačiau jis nuogąstavo, kad ūkininkai ar bendrovės gali pritrūkti lėšų.

„Žemės įsigijimą gali finansuoti bankai, nes po gamtos išdaigų ūkininkai laisvų lėšų neturi. Bet ar tikrai bankai galėtų tiek finansuoti? Abejoju. Juo labiau kad dabar ūkininkai skuba įsigyti modernios technikos“, – teigė R.Karbauskis.

Finansų ministrė Ingrida Šimonytė teigė, kad NŽT pasižadėjo parduoti daugiau žemės mainais už didesnį tarnybos finansavimą iš biudžeto. NŽT kitais metais numatyta skirti 84,6 mln. litų. Iš jų 28 mln. litų – atlyginimams.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius