-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nacionalinio susitarimo partneriai sutarė dėl smulkiojo verslo skatinimo

Tęsiant diskusijas su Nacionalinį susitarimą pasirašiusiais partneriais penktadienį Vyriausybėje įvyko pasitarimas dėl smulkaus verslo skatinimo. Kaip akcentavo pasitarime ministro pirmininko kancleris Deividas Matulionis, daugiausiai diskutuota apie verslo aplinkos gerinimą, palankesnės mokestinės aplinkos sukūrimą asmenims, dirbantiems su verslo liudijimais, individualių įmonių savininkams bei asmenims, kurie verčiasi individualia veikla.
Deividas Matulionis
Deividas Matulionis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Smulkiųjų verslininkų atstovai pasidžiaugė, kad įsiklausoma į jų siūlymus ir kad Nacionaliniame susitarime numatytos priemonės vykdomos, teigiama išplatintame pranešime spaudai.

Diskusijose apie Privalomojo sveikatos draudimo įmokas su verslo liudijimais dirbantiems verslininkams sutarta, kad PSD įmokos dydis turėtų būti proporcingas įsigyto verslo liudijimo galiojimo trukmei. Taip pat svarstoma galimybė pensijinio amžiaus žmones, įsigijusius verslo liudijimus, atleisti nuo PSD įmokos. Bus trumpinamas ir verslo liudijimo išdavimo laikotarpis. Verslo liudijimai bus išduodami ne trumpesniam kaip 5 d. laikotarpiui. Planuojama, kad Darbo biržoje registruotiems bedarbiams, norintiems pradėti individualią veiklą pagal verslo liudijimą, bus skiriama 200 Lt dydžio per mėnesį subsidija.

Pasitarime atkreiptas dėmesys, kad kovo pabaigoje Seimas priėmė Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pataisą sumažindamas metinę verslo liudijimo kainą nuo 1440 Lt iki 120 Lt. Vyriausybė jau yra pateikusi Seimui svarstyti ir Valstybinio socialinio draudimo įstatymo pataisas, kuriomis siūloma nustatyti individualių įmonių savininkams bei ūkinių bendrijų tikriesiems nariams iki 2012 metų sausio 1 d. savanorišką socialinio draudimo įmokų tik pensijų draudimui mokėjimo tvarką, o nuo 2010 metų visoms įmonėms, kurių darbuotojų skaičius neviršija 10 žmonių, o pajamos neviršija 0,5 mln. Lt, pelno mokesčio tarifas sumažintas iki 5 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius