Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NATO krovinius gabens „Maersk line“

NATO tranzito krovinius į Klaipėdą gabens laivybos įmonė „Maersk line“.
 NATO patvirtino, kad Rusija stabdo bendradarbiavimą su Aljansu.
NATO logotipas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Konteinerius kraunančios Klaipėdos uosto bendrovės antradienį laukia NATO atstovų, kuriems bus pristatytos sąlygos krauti šios organizacijos krovinius, rašo „Verslo žinios“.

„Maersk line“ konteinerius plukdo į uosto įmones „Klaipėdos Smeltė“ ir Klaipėdos konteinerių terminalas. Abi konteinerius uoste kraunančios bendrovės dar neturi žinių, abiejų ar kurios nors vienos paslaugomis bus naudojamasi.

„Per šiuos metus ne kartą sulaukėme amerikiečių vizitų, jie tikrino terminalą ir liko patenkinti, kaip Klaipėdos uostas yra pasiruošęs saugumo, plėtros parametrų atžvilgiu. Bet kol kas nėra jokios tikslios informacijos, kada, kokiu būdu ir kur tie konteineriai ateis“, – teigė bendrovės „Klaipėdos Smeltė“ rinkodaros direktorius, laikinai einantis generalinio direktoriaus pareigas Eduardas Galuškinas.

Kol kas yra žinoma, kad gruodį per Klaipėdos uostą bus kraunama pirmoji 100 TEU konteinerių siunta iš JAV, vėliau ji geležinkeliais bus transportuojama į Afganistaną. Neoficialiai kalbama, kad per Klaipėdą gali būti gabenama iki 8000 TEU konteinerių su NATO kroviniais.

Anot uostininkų, derybose dėl NATO krovinių bus svarbūs ir „Lietuvos geležinkelių“ tarifai. Yra svarstoma konteinerius iš Klaipėdos geležinkeliais gabenti per Latviją arba Baltarusiją.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius