Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujai iškeptiems verslininkams pradedamos teikti mikropaskolos

Antroje rugsėjo pusėje labai mažoms, mažoms, socialinėms įmonėms ir fiziniams asmenims bus pradėtos dalinti mikropaskolos, kurių dydis sieks iki 86 tūkst. litų. Jas iš Verslumo skatinimo fondo teiks konkurso būdu atrinktas finansų tarpininkas – Lietuvos centrinė kredito unija.
Pinigai
Pinigai / Gedimino Savickio/BFL nuotr.

Kaip ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas, į Verslumo skatinimo fondo teikiamas mikropaskolas galės pretenduoti ne ilgiau nei metus veikiančios įmonės. Tiesa, ši nuostata negalios socialinėms įmonėms.

Mikropaskolas norintys gauti pradedantieji verslininkai turės paruošti konkretų verslo planą. Tam bus rengiami pirmieji mokymai, kuriuos organizuos Lietuvos centrinė kredito unija. Pirmieji mokymai, anot ministro, prasidės rugsėjo 20 dieną, o pirmieji mikrokreditai bus pradėti teikti rugsėjo 23 dieną.

Lietuvos centrinės kredito unijos Valdybos pirmininkas ir administracijos vadovas Sigitas Bubnys sakė, kad kol kas į mokymus užsiregistravo kiek daugiau nei 900 žmonių. „Iš viso planuojama apmokyti daugiau nei 5 tūkst. gyventojų“, – kalbėjo S.Bubnys. Jis skaičiavo, kad mikropaskolas turėtų paimti maždaug 1200 iš jų.

S.Bubnio teigimu, didžiausia suma, kurią galės skolintis pradedantieji verslininkai, bus 86 tūkst. litų. Paskolos gavėjai šiuo metu turės mokėti ne didesnes kaip 5,5 proc. palūkanas.

Paskolas dalinsiantį finansų tarpininką atrinkusios bendrovės „Investicijų ir verslo garantijos“ generalinė direktorė Zita Gurauskienė sakė, kad iki 2015 metų iš Europos socialinio fondo skirtų lėšų bus išdalinta mikrokreditų už 42 mln. litų. Dar 8 mln. litų bus skirti paskolų gavėjus konsultuosiančių darbuotojų samdymui, mokymų organizavimui.

Naujienų portalas 15min.lt anksčiau jau rašė, kad Verslumo skatinimo fondą praėjusių metų pabaigoje įkūrė Finansų, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos bei bendrovė INVEGA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius