-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Naujoji Ringuva“ imasi sunkmečiu atidėtų darbų

Didžiausia švaros prekių gamintoja Lietuvoje Panevėžio bendrovė „Naujoji Ringuva“ šiemet tikisi į darbą paleisti naują skystųjų produktų pilstymo liniją.
Pinigai
Pinigai / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Planus modernizuoti gamybą bendrovė puoselėjo dar 2008–aisiais, bet sunkmečiu šiuos ir dar didesnius užmojus – įsikurti naujoje gamykloje – teko atidėti, tačiau dabar konkursas reikalingai įrangai įsigyti jau juda į pabaigą, o ją įdiegti ir paleisti į darbą tikimasi šių metų antroje pusėje, penktadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

Bendrovė investuoja naudodamasi priemonės „Lyderis LT“ pagalba, bendra investicijų suma, planuojama, sieks apie 0,6 mln. litų, 40 proc. sumos sudarys Europos Sąjungos lėšos, kita dalis bendrovės indėlis. Bendrovės generalinė direktorė Jurgita Žilvinskaitė sako, kad nauja linija beveik 6 kartus padidins įmonės skystųjų produktų gamybos pajėgumą.

2010 metų pirmą pusmetį, pasak benrovės vadovės, apyvarta išliko beveik tokia, kaip ir 2009 metais. Pasikeitė gal tik tai, kad šiek tiek sumažėjo vartojimas vidaus rinkoje, bet tai kompensavo išaugęs eksportas, daugiausia į Rusiją ir šiek tiek į Suomiją.

Šiuo metu eksportas sudaro 47 proc. bendrovės pardavimų,bet jo plėtrai planuojama skirti daugiau dėmesio. Pasak J. Žilvinskaitės, pirmas pusmetis parodė, kad teks kiek pakoreguoti pardavimų prognozes Lietuvoje, nes vidaus vartojimas krito daugiau nei bendrovė numatė pernai, ir kol kas nepanašu, kad padėtis greitai pagerėtų.

„Naujoji Ringuva“ pernai uždirbo 544,7 tūkst. grynojo pelno, o pardavimai pernai siekė 9,917 mln. litų ir 9 proc. buvo didesni nei užpernai, kai apyvarta buvo beveik 9,093 mln. litų.

Bendrovė 2010 metais planuoja pasiekti 11,5 mln. litų pardavimus ir 37 proc. padidinti pardavimų pelningumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius