Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujos elektrinės statyboms prašo ES paramos

Lietuva prašo, kad Europos Sąjunga (ES) „finansiniais instrumentais“ paremtų Visagino atominės elektrinės statybas. Tai ketvirtadienį žurnalistams pranešė energetikos ministras Arvydas Sekmokas.
Arvydas Sekmokas
Arvydas Sekmokas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Kalbamės su Europos Komisija (EK), kaip jie šitą projektą mato, kokius jie siūlys finansinius instrumentus“, – sakė A.Sekmokas ir pridėjo, kad apie tai ketvirtadienį Madride (Ispanija) kalbėsis su ES energetikos komisaru Giunteriu Oettingeriu.

„Jie mato, Lietuva įgyvendino savo įsipareigojimą uždaryti Ignalinos atominę elektrinę ir laukia Europos solidarumo, kad su EK plėtotume Visagino atominės elektrinės projektą“, – kalbėjo energetikos ministras.

Jis pabrėžė, kad tam tikrų EK finansinių instrumentų tikisi ir potencialūs strateginiai investuotojai. „Branduoliniai nauji projektai yra ilgalaikiai projektai ir yra daug rizikų. Investuotojai nori tas rizikas sumažinti“, – sakė A.Sekmokas.

Ministro teigimu, Lietuvos įnašas į Visagino atominę elektrinę bus ne tik aikštelė, jos statybos, bet ir piniginės lėšos. Esą tik taip galima įgyvendinti reikalavimą, kad Lietuvai turi priklausyti ne mažiau nei 34 proc. naujos elektrinės akcijų.

Tiesa, kokia dalimi Lietuva prisideda prie elektrinės statybų, anot A.Sekmoko, paaiškės tada, kai bus pasirinktas strateginis investuotojas ir sudaryta projekto sąmata.

Naujienų portalas 15min.lt primena, kad neįpareigojančius pasiūlymus statyti Visagino atominę elektrinę yra pateikę 5 viešai neįvardyti potencialūs strateginiai investuotojai. „Vasarą kviesime juos teikti įpareigojančius pasiūlymus“, – sakė A.Sekmokas.

Be to, ministras patikino, kad Lenkija ir toliau dalyvauja Visagino atominės elektrinės statybų projekte ir nesvarsto galimybės kartu su Rusija statyti Karaliaučiaus atominę elektrinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius