Nedarbas per savaitę padidėjo 0,9 proc.

Lietuvoje per praėjusią savaitę nedarbas padidėjo 0,9 proc. iki 230,9 tūkst. bedarbių.
Ekonomistai teigia, kad valdžia veja žmones iš Darbo biržos, tačiau sutinka, kad nekvalifikuotiems bedarbiams kartais labiau apsimoka poilsiauti, o ne eiti dirbti.
Bedarbiai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvos darbo birža pranešė, kad per savaitę teritorinės darbo biržos bedarbio statusą suteikė 5,2 tūkst. asmenų – penktadaliu daugiau nei praėjuisą savaitę.

Daugiausia bedarbiais tapo asmenys, nedirbę iki trijų mėnesių – 30,6 proc. Ilgiau kaip dvejus metus nedirbo 24,4 proc. registruotųjų, 14,9 proc. buvo bedarbiai nuo pusės iki dvejų metų. Niekur nedirbusių įregistruota 21,3 procento.

Į aktyvios darbo rinkos politikos priemones nusiųsta 3,8 tūkst. bedarbių. Daugiausia iš jų – 74,4 proc. nusprendė dirbti savarankiškai, įsigiję verslo liudijimus, 23,2 proc. dirbs viešuosius darbus, 1,1 proc. įdarbinti subsidijuojant.

Liepos 1–7 dienomis padėta įsidarbinti 4,1 tūkst. bedarbių – daugiau nei prieš savaitę (3,3 tūkst.). Kiekvieną darbo dieną vidutiniškai į darbo rinką grįžo 1 017 bedarbių, o prieš savaitę – 822.

Nuo liepos pradžios darbdaviai registravo beveik 3 tūkst. laisvų darbo vietų.

Nedarbo socialinio draudimo išmokos buvo mokamos 32,1 tūkst. (arba 13,9 proc.) registruotų bedarbių. Naujų paskirta 1,1 tūkstančio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius