Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NEFCO atnaujina investicijas Lietuvoje

Šiaurės šalių aplinkos apsaugos finansų korporacija (NEFCO) atnaujina veiklą Lietuvoje. Toks sprendimas priimtas NEFCO valdybos posėdyje Baltarusijos sostinėje Minske. Šis sprendimas neatidėliojant leis Lietuvos valstybiniams ir privatiems subjektams gauti finansavimą lengvatinių paskolų forma.
NEFCO
NEFCO

NEFCO – tai daugiašalė finansinė institucija, įsteigta 1990 metais susitarus penkių Šiaurės šalių – Danijos, Suomijos, Islandijos, Norvegijos ir Švedijos – vyriausybėms. Ji finansuoja Vidurio ir Rytų Europos šalių bendrovių projektus, kuriais siekiama švaresnės pramonės gamybos arba mažesnio energijos suvartojimo, taip pat projektus, kurių tikslas – padėti šioms šalims įvykdyti ES direktyvų reikalavimus atliekų ir nuotėkų tvarkymui, vandens tiekimui. Valstybiniai ir privatūs subjektai finansuojami investicijų į kapitalą, paskolų ir negrąžintinos paramos forma.

NEFCO prioritetu laikomi projektai, kuriais siekiama mažinti išmetamųjų dujų kiekį, pagerinti ekologinę Baltijos jūros būklę ir suvaldyti nuodingų teršalų patekimą į aplinką.

Diskusijas dėl geografinių veikos prioritetų perskirstymo paskatino pokyčiai dviejose NEFCO veiklos šalyse – Ukrainoje ir Rusijoje. Šių diskusijų išvadose organizacija atskleidžia, jog ateityje prioritetinėmis sritimis bus laikomos Baltijos jūra, Barenco jūros ir Arkties regionai. Be to NEFCO sieks išlaikyti stiprias pozicijas Rusijoje, Ukrainoje ir Baltarusijoje.
 
Greta geografinės veiklos išplėtimo NEFCO vadovų taryba pradeda rengti bendradarbiavimo strategiją, atveriančią galimybes Šiaurės šalims investuoti į žaliąją ekonomiką ir klimato kaitos padarinių švelninimą.
 
NEFCO prioritetu laikomi projektai, kuriais siekiama mažinti išmetamųjų dujų kiekį, pagerinti ekologinę Baltijos jūros būklę ir suvaldyti nuodingų teršalų patekimą į aplinką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius