Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nemokamuose seminaruose – patarimai, kaip pasiruošti euro įvedimui iš anksto

Siekiant kuo plačiau informuoti visuomenę apie euro įvedimą Lietuvoje gegužę bus tęsiami nemokami informaciniai seminarai bendruomenių lyderiams, verslo atstovams ir visiems gyventojams.
Eurai
Eurai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Ši informacinė kampanija – tai įžanga į euro įvedimą Lietuvoje, jos metu siekiama supažindinti su praktiniais euro įvedimo aspektais, atsakyti į labiausiai rūpimus klausimus, išsklaidyti nepagrįstą nerimą dėl mūsų būsimos valiutos“, − sako finansų ministras Rimantas Šadžius.

Seminaruose Lietuvos žmones labiausiai domina kur, kada ir kokiu kursu bus galima nemokamai išsikeisti litus į eurus, kaip bus perskaičiuojami atlyginimai ir pensijos, kaip valstybė užtikrins, kad, prisidengiant euro įvedimu, neaugtų kainos.

Renginiai skirti savivaldybių, seniūnijų atstovams, socialiniams darbuotojams, bendruomenių lyderiams – tiems, į kuriuos žmonės pirmiausiai kreipsis patarimo ar atsakymo.

Tuo pat metu tuose pačiuose miestuose vyksta seminarai verslininkams bei visiems gyventojams. Juose Finansų ministerijos, Lietuvos banko, Ūkio ministerijos, VšĮ „Versli Lietuva“ specialistai pristato euro įvedimo pagrindinius ekonominius (įskaitant konkrečių sąnaudų ir naudos analizę) ir praktinius euro įvedimo akcentus. Daug dėmesio skiriama vartotojų apsaugai, patariama kaip atpažinti grynuosius pinigus, apsisaugoti nuo galimų sukčiavimo atvejų.

Seminaruose Lietuvos žmones labiausiai domina kur, kada ir kokiu kursu bus galima nemokamai išsikeisti litus į eurus, kaip bus perskaičiuojami atlyginimai ir pensijos, kaip valstybė užtikrins, kad, prisidengiant euro įvedimu, neaugtų kainos.

Nemokami euro seminarai vyksta nuo balandžio, per kurį jie aplankė pietų ir pietryčių Lietuvą. Renginiuose apsilankė apie 800 klausytojų, tarp jų daugumą sudarė savivaldybių, seniūnijų atstovai, socialiniai darbuotojai, bendruomenių lyderiai ir kiti nuomonės formuotojai.

Gegužės mėnesio seminarai:

Gegužės 6 d. – Biržuose, Pasvalyje, Rokiškyje ir Zarasuose
Gegužės 8 d. – Kelmėje ir Radviliškyje
Gegužės 13 d. – Šilutėje ir Šilalėje
Gegužės 14 d. – Klaipėdoje ir Telšiuose
Gegužės 15 d. – Akmenėje ir Mažeikiuose
Gegužės 20 d. – Joniškyje ir Pakruojyje
Gegužės 21 d. – Palangoje
Gegužės 22 d. –  Neringoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius