Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nemokiems skolininkams – gelbėjimo ratas

Valstybei priklausanti įmonės „Būsto paskolų draudimas“ skelbia radusi būdą padėti kreditus apdraudusiems gyventojams. Tačiau spėjama, kad ši bendrovė pirmiausia susirūpino savo kailiu.
Dėl sunkumų išmokėti paskolą panikuoti neverta – bankai teigia noriai ieškantys išeičių su klientais.
Jei nemokių skolininkų atsiras per daug, bankų nuostolius būtų priversta padengti valstybė. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 2 Paskola Bankas

Šią savaitę komerciniai bankai ir BPD ketina paskelbti nemokių klientų, kurie yra apdraudę būsto paskolas, gelbėjimo planą. Jeigu gyventojas susidurs su finansiniais sunkumais, būsto paskolą bankui iki 12 mėnesių už jį mokės BPD, praneša „Lietuvos rytas“.

Už klientą sumokėtus pinigus BPD vėliau galės susigrąžinti per kelerius metus. Už tai gyventojui nebus skaičiuojamos papildomos palūkanos.

Sutartis su bankais turėtų galioti vienus metus, tad galimybę gauti finansinę paramą turės visi klientai, apdraudę savo paskolas BPD, kurie kreipsis į BPD iki kitų metų gegužės pradžios. Šiuo metu BPD būsto paskolos įmokas bankams jau moka už 34 žmones.

Naujoji paslauga bus naudinga ir pačiam BPD. Pagal dabar galiojančią tvarką, jei bankas nutraukia sutartį su nemokiu klientu, BPD bankui turi iškart sumokėti kredito sumą. Tai žinodami, bankai ilgai nedelsia su nemokiu klientu, o visą naštą užkrauna BPD.

Dėl to pernai BPD jau patyrė 3 mln. litų nuostolių. Komerciniams bankams įmonė atlygino 70 žalų – 13,6 mln. litų. Tai yra 6,5 karto daugiau nei 2007 m.

Baiminamasi, kad darbo netekus tūkstančiams žmonių įmonei gali neužtekti pinigų atlyginti bankų nuostoliams, todėl ši našta tektų valstybei, rašo „Lietuvos rytas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius