Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nenorintieji gauti greitųjų kreditų prašymą galės pateikti daugelyje Lietuvos miestų

Nuo šiol nenorintieji gauti smulkaus vartojimo kredito gali įsitraukti į registrą „Neteikit man kredito“ iš daugelio šalies miestų – tai galima padaryti užpildžius prašymą, kurį patvirtins bet kuris šalies notaras.
Paskolos grąžinimas
Paskolos grąžinimas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Anksčiau paslauga buvo galima pasinaudoti tik užpildžius prašymą Lietuvos smulkiųjų vartojimo kreditų asociacijos (LSVKA) būstinėje Vilniuje.

„Bet kuris gyventojas, nepageidaujantis gauti smulkaus vartojimo kredito, gali užsukti į pasirinktą notarų biurą – jų šiuo metu Lietuvoje yra 229 – ir užpildyti prašymą dėl apsisprendimo nesinaudoti smulkiųjų vartojimo kreditų paslaugomis. Notaras patvirtins tinkamai užpildytą prašymą ir asmens parašo tikrumą“, – sakė Lietuvos notarų rūmų prezidentas Marius Stračkaitis. Paslauga notarams apmokama pagal Teisingumo ministro patvirtintus įkainius.

Užpildytą prašymą beliks išsiųsti registruotu paštu LSVKA, taigi procesas labai supaprastėja ne sostinėje gyvenantiems žmonėms. Ypač aktyviai registru domisi besiskolinančiųjų vaikų tėvai, tačiau pagal įstatymą įtraukti į nekredituotinų asmenų sąrašą galima tik asmenišku paties žmogaus prašymu arba teismo sprendimu.
 
Registras „Neteikit man kredito“ skirtas apsaugoti žmones, turinčius įvairių priklausomybių (pavyzdžiui, nuo azartinių lošimų, emocinių pirkinių, alkoholio ir kt.), nuo impulsyvaus skolinimosi. Šiuo metu norą įsitraukti į registrą yra pareiškę devyni asmenys.

„LSVKA įmonės besąlygiškai įsipareigoja neteikti smulkiųjų vartojimo kreditų asmenims, įsitraukusiems į „Neteikit man kredito“ registrą, jų pasirinktu laikotarpiu – nuo pusės iki dvejų metų. Vėliau terminą galima pratęsti. Laikytis šio įsipareigojimo įmones skatina ne tik sąmoningumas, bet ir finansinės sankcijos“, – sakė registrą administruojančios bendrovės „Creditreform Lietuva“ direktorius Saulius Žilinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius