Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos mokyklas lankys laboratorija ant ratų

Pasaulio lietuvių ekonomikos forume (PLEF) didžiausia pasaulyje bendrovė, siūlanti produktus ir paslaugas mokslui, „Thermo Fisher Scientific“ ir Vilniaus universitetas pasirašė sutartį dėl mobilios biologijos mokslų laboratorijos Lietuvos mokykloms.
Mokyklas lankys laboratorija ant ratų
Benediktas Juokda, Alanas Malusas, vertėja ir Algimantas Markauskas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Tai bus pirmoji Lietuvoje tokia laboratorija ant ratų su parengta edukacine programa. Laboratorija važiuos į Lietuvos mokyklas, kurių moksleiviai galės patys atlikti pažintinius eksperimentus, jiems padės ir įranga naudotis mokys VU dėstytojai ir mokslininkai.

Laboratorija bus aprūpinta 175 tūkst. Lt kainuojančia įranga. Mobilios laboratorijos kelionės turėtų prasidėti rugsėjį. Tikimasi, kad per metus ji galėtų aplankyti maždaug 30 šalies mokyklų.

Sutartį su „Thermo Fisher Scientific“ pasirašęs VU rektorius prof. Benediktas Juodka sakė, kad mobilioji laboratorija yra labai svarbus projektas.

Graži idėja. Čia netgi kultūros, mokslo transportas į regionus.Graži idėja. Čia netgi kultūros, mokslo transportas į regionus, – sakė prof. B.Juodka. Pasak jo, Lietuvos mokslo galimybių ir universitetų populiarinimas yra labai svarbus.

Konkuruojam mes su pasaulio universitetais. Daug užsienio universitetų atvyksta į Lietuvą ieškoti gabių vaikų. Kovojam už protingiausius žmones“, – sakė B.Juodka.

Thermo Fisher Scientific“ viceprezidentas Alanas Malusas sakė, kad bendradarbiavimas su akademine bendruomene yra itin svarbus bendrovei.

Man malonu, kad „Fermentas“ bendradarbiauja su universitetu, mums tęsti šį bendradarbiavimą yra labai svarbu. VU susidomėjimas mūsų veikla skatina ją tęsti toliau. Mums tai džiugus projektas, suteiksiantis progą priartinti mokslą prie žmonių, kurie galbūt nebūtų turėję galimybės pamatyti, kaip atliekami aukštųjų technologijų eksperimentai ir kokia įranga jie atliekami“, – teigė A.Malusas.

Pasak VU rektoriaus, universitetas su buvusiu „Fermentu“ bendradarbiauja ilgai.

Gyvenime staigiai niekas neatsitinka. Kiekvienas savo istoriją turi. Direktorius yra mano buvęs studentas („Thermo Fisher Lietuva“ direktorius Algimantas Markauskas). Mūsų ryšiai su „Fermentu“ nuo seno buvo glaudūs“, – sakė prof. B.Juodka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius