-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Norfa“ ketina pradėti žuvies gamybą

„Norfos mažmenai“ priklausanti bendrovė „Rivona“ tęsia gamybos rokiruotes – iš Rokiškio pieno produktų gamybą perkėlusi į Alytų, bendrovė laisvose patalpose įrengia žuvų apdorojimo cechą.
Prekybos centras „Norfa“
Prekybos centras „Norfa“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Gruodį į cechą bus atvežti įrenginiai, o žuvų apdorojimo darbai prasidės kitų metų pradžioje. Planuojama apyvarta – apie 500 tūkst. litų per mėnesį, rašo „Verslo žinios“.

„Žuvies gamybą buvome priversti pradėti, nes tiekėjų siūlomų produktų kokybė mūsų netenkina ir nieko negalime padaryti. Tos pačios bėdos ir dėl kulinarijos gaminių, mėsos produktų, kuriuos taip pat esame priversti gamintis patys“, – teigė „Norfos mažmenos“ valdybos pirmininkas ir vienas iš „Rivonos“ savininkų Dainius Dundulis.

„Rivona“ teigia, kad ryžosi pati pradėti gamybą, kai suprato, kad tiekėjų už Lietuvos ribų neras.

„Mėginome ieškoti partnerių Vokietijoje, tačiau pamatėme, kad ten rinką užėmę lenkai. Žuvies gamyboje daug rankų darbo ir ES šalyse senbuvėse tai neapsimoka. Pati gamyba nesudėtinga ir ją sukurti sąlyginai nebrangu“, – sakė D.Dundulis.

Sprendimas gaminti patiems, anot jo, pasiteisino kitose srityse. Bendrovė užsako mėsos gaminius išnuomotoje gamykloje, gamina pieno produktus, spaudžia sultis.

Tuo tarpu „Maximos LT“ Įvaizdžio ir komunikacijos departamento direktorė Lina Muižienė teigė, kad atskirai užsiimti gamyba neplanuojama.

„Mūsų strategija skiriasi nuo „Norfos mažmenos“ ir atskirai užsiimti gamyba neplanuojame. Parduotuvėse turime šviežių maisto produktų cechus, tačiau kurti atskirų gamyklų nežadame“, – sakė L.Muižienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius