Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nors orai atšilo, už būsto šildymą mokėsime beveik 25 proc. daugiau

Klimatologai vienbalsiai kalba, kad šių metų lapkritis ir gruodžio pradžia gerokai šiltesni nei pernai. Tačiau šiluma dėl to neatpigs.
Lietuviai vis dar vangiai domisi efektyviu šilumos taupymu.
Šiluma / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Šilumininkai perspėja, kad šių metų lapkričio sąskaitos už šilumą bus iki 25 proc. didesnės.

LNK suskaičiavo, kad dėl išaugusios dujų kainos vidutinio senos statybos buto gyventojai gaus maždaug 80 litų didesnes sąskaitas nei prieš metus.

„Vienas kvadratinis metras nešiltinto, dar sovietmečiu statyto namo buto suvartoja apie 20 kW/val. šilumos. Tai jeigu tradicinis butas yra 60 kv. m, jam prireikia apie 1 200 kW/val. Jei pernai dauginant šiuos skaičius iš 24 centų, buto savininkas mokėjo apie 270 litų už lapkritį, šiemet tokio pat buto gyventojai turės sumokėti apie 350 litų“, – sakė Vytautas Stasiūnas, Šilumos tiekėjų asociacijos prezidentas.

Beje, svarbu žinoti, kad itin taupiai gyvenantys ir galintys prisukti savo radiatorius žmonės neturėtų tuo džiaugtis, nes pinigų nesutaupys, nors sunaudos ir mažiau energijos. Valdininkai yra nustatę būtinus sunaudoti šilumos kiekius, šitaip iš dalies kompensuojant nuostolius kampinių butų savininkams (jie juk savotiškai šildo vidinius butus).

„Jeigu butas sunaudoja mažiau kaip 70 proc. vidutinių šeimos sunaudojimo sąnaudų name, jis turi primokėti iki 70 proc.“, – sakė Danas Janulionis, Kainų ir energetikos kontrolės komisijos pirmininkės pavaduotojas.

Šiluma šiemet nebrangs tik tiems vartotojams, kuriems šiluminę energiją tiekia įmonės, ją gaminančios iš biokuro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius