-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nustatytos įkainių lubos už kai kurias notarų paslaugas

Nuo naujųjų mažės kai kurie įkainiai už notarinių veiksmų atlikimą, pranešė Teisingumo ministerija.
Pinigai
Pinigai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nustatyti nauji įkainiai uždarųjų akcinių bendrovių akcijų pirkimo ir pardavimo sutartims, vekselio ir paskolos sutartims, kadangi nuo sausio įsigaliojančios Civilinio kodekso nuostatos numato, jog šiems sandoriams, viršijantiems 3000 eurų (10 tūkst. 358 litų), būtinas notarinis patvirtinimas.

Atlyginimas už kai kurias notarines paslaugas apskritai nebuvo ribojamas, todėl notaras atskirais atvejais už sutarties patvirtinimą galėdavo gauti ir šimtus tūkstančių litų.

Atlyginimas už kai kurias notarines paslaugas apskritai nebuvo ribojamas, todėl notaras atskirais atvejais už sutarties patvirtinimą galėdavo gauti ir šimtus tūkstančių litų.

Nuo sausio 1-osios už vekselio, kurio suma didesnė už 3000 eurų, patvirtinimą notarui teks mokėti nuo 15 iki 30 eurų (51,79 iki 103,58 lito).

Tuo metu už vertybinių popierių perleidimo sutarties patvirtinimą ir už paskolos ar kreditavimo sutarties patvirtinimą bei už hipotekos (įkeitimo) reikalavimo perleidimo sutarties patvirtinimą nustatytas maksimalus atlyginimo notarui dydis negalės viršyti 5792,40 euro (20 tūkst. litų). Šiuo metu maksimalus atlyginimas notarui už šių sandorių patvirtinimą nebuvo reglamentuotas.

Kaip ir iki šiol, už vertybinių popierių perleidimo sutarties patvirtinimą notarui bus mokama nuo 0,4 iki 0,5 proc. nuo perleidžiamų vertybinių popierių sumos, o už paskolos ar kreditavimo sutarties patvirtinimą – 0,2-0,4 proc. nuo paskolos (kredito) sumos ar daikto vertės, kai objektas nėra pinigai. Tačiau nuo šiol nustatyta ne tik minimali, bet ir maksimali atlyginimo notarui už šias paslaugas suma: ne mažiau kaip 14,48 euro (50 litų) ir ne daugiau kaip 5792,40 euro.

Taip pat sumažintas įkainis už hipotekos (įkeitimo) reikalavimo perleidimo sutarties patvirtinimą, kuris reikalingas norint perkelti turimą paskolą į kitą banką. Už tai notarui bus mokamas 0,1 proc. nuo reikalavimo dydžio, bet ne mažesnis kaip 28,96 euro (100 litų) ir ne didesnis kaip 5792,40 euro atlyginimas. Iki šiol už tokių sandorių patvirtinimą notarui reikėjo mokėti 0,2-0,4 proc. nuo reikalavimo dydžio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius