Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nutrūkus rusų kelionėms į Egiptą ir Turkiją, tuo bando pasinaudoti Izraelis

Egiptui tapus nesaugia vieta turistams dėl terorizmo grėsmės, o Turkijai tapus didžiule Kremliaus prieše, Izraelis tikisi pasinaudoti susidariusia padėtimi ir saulės bei šiltos jūros išsiilgusius rusų turistus privilioti pas save. Tel Avive jau nuspręsta reklaminei kampanijai, orientuotai į turistus iš Rusijos, skirti papildomus 2,6 mln. dolerių, rašo naujienų svetainė timesofisrael.com.
Izraelio kurortas Eilatas
Izraelio kurortas Eilatas / 15min nuotr.

Izraelio turizmo ministerijos atstovė Michal Gerstler teigė, kad siekiama, jog Rusijos gyventojai rastų alternatyvią kryptį savo poilsinėms kelionėms.

Santykiai tarp Rusijos ir Turkijos tapo itin įtempti po to, kai antradienį Ankara numušė į Turkijos teritoriją įskridusį Rusijos bombonešį. Tiesa, pati Maskva šį kaltinimą neigia.

Neįmanoma įsivaizduoti Rusijos turizmo sektoriaus be Turkijos, – sakė Rusijos turistų sąjungos atstovė Irina Tiurina.

Iš karto po incidento Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad Turkija nėra saugesnė negu Egiptas, iš kurio skrendantis keleivinis laineris su 224 keleiviais praėjusį mėnesį nukrito salone sprogus bombai.

Po to, kai Rusija nutraukė susisiekimą oru su Egiptu, nemažai poilsiautojų pasirinko būtent Turkiją, į kurią Rusijos piliečiai gali vykti be vizų.

„Neįmanoma įsivaizduoti Rusijos turizmo sektoriaus be Turkijos“, – sakė Rusijos turistų sąjungos atstovė Irina Tiurina.

Rusijos turizmo bendrovės teigia, kad jau yra parduota beveik 5000 kelialapių į Turkiją, tačiau federalinė turizmo agentūra antradienį uždraudė tolimesnį tokių kelialapių pardavimą.

Izraelio atstovai žaibiškai sureagavo į atsiradusį kelionių krypčių vakuumą ir pradėjo reklamuoti savo paplūdimius Rusijos televizijose.

Be to, neseniai Izraelio delegacija apsilankė Maskvoje ir pasiūlė finansiškai remti skrydžius į Izraelio kurortą Eilatą.

Rusijos turizmo operatorius „TUI“ taip pat paskelbė apie siūlomus naujus kelialapius į Goa valstijos kurortus Indijoje.

Azijinės Rusijos dalies gyventojai keliones į Pietryčių Azijos šalis pastaruoju metu itin pamėgo, bet šios kryptys yra pernelyg brangios europinėje šalies dalyje gyvenantiems rusams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius