Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nyderlandų gėlių eksportas 2013 metais sumažės 3 proc.

Skintų gėlių ir gyvų augalų eksportas iš Nyderlandų, kurie šioje srityje užima pirmą vietą pasaulyje, 2013 metais greičiausiai sumažės 3 proc., prognozuoja šalies žemės ūkio taryba didmeninei prekybai gėlėmis ir augalais.
Chrizantemos
Chrizantemos / Shutterstock nuotr.

Šiemet eksportas sumažės nuo 5,39 mlrd. eurų 2012 metais iki maždaug 5,2 mlrd. eurų, mano taryba, remdamasi sausio-lapkričio mėnesių duomenimis ir gruodžio mėnesio prognozėmis.

„Gėlių ir augalų eksportas į Pietų Europą daugelį metų struktūriškai mažėjo ir atsigavimo ženklų nėra. Eksportuotojai tikisi, kad pasikeis tendencijos Vokietijoje, kurioje pakilimas pernai sausio-lapkričio mėnesiais sudarė 6 proc.“, - rašoma tarybos pranešime.

Eksportuotojų ir didmenininkų vertinimais, 2014 metais pardavimai bus stabilūs arba šiek tiek padidės.

Sausio-lapkričio mėnesiais Nyderlandų gėlių ir augalų eksportas sudarė beveik 4,846 mlrd. eurų ir buvo 3,5 proc. mažesnis negu tuo pat laikotarpiu pernai.

Eksportas į Vokietiją sumažėjo 5,8 proc. iki 1,456 mlrd. eurų, į Didžiąją Britaniją – 1,2 proc. iki 722,9 mln. eurų, į Prancūziją – 6,2 proc. iki 554,4 mln. eurų, i Italiją – 8,4 proc. iki 253,5 mln. eurų.

Tuo tarpu eksportas į Švediją sausio-lapkričio mėnesiais padidėjo 10,3 proc. iki 147,6 mln. eurų. Taip pat padidėjo eksportas į Lenkiją (2,4 proc.) ir Belgiją (0,9 proc.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius