Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Omnitel“ pajamos pernai mažėjo

Praėjusiais metais „Omnitel“ uždirbo 722 mln. litų pajamų – 26 proc. mažiau, palyginti su 2008 metais, per kuriuos buvo gauta 977 mln. litų pajamų. EBITDA (pelno, neatskaičiavus palūkanų, pelno mokesčio, nusidėvėjimo ir amortizacijos) maržą išliko stabili ir siekė 34,6 procento.
Visi „Omnitel“ vartotojai turės pasirinkti naują mokėjimo planą.
Praėjusiais metais „Omnitel“ uždirbo 722 mln. litų pajamų – 26 proc. mažiau, palyginti su 2008 metais. / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Kaip rašoma išplatintame pranešime, „Omnitel“ reguliaraus mokėjimo vartotojų skaičius per 2009 metus išaugo 8,2 proc. iki 840 tūkst. Tuo tarpu išankstinio mokėjimo kortelių skaičius „Omnitel“ tinkle per 2009 metus sumažėjo 6,4 proc. iki 1 mln. 152 tūkstančių.

Pranešime teigiama, kad taip atsitiko daliai vartotojų sunkmečiu atsisakant antros savo naudotos kortelės ir pasiliekant tik pagrindinę, reguliaraus mokėjimo paslaugą. Iš viso 2009 metų pabaigoje „Omnitel“ turėjo 1 mln. 992 tūkst. vartotojų.

„Omnitel“ prezidento Antano Zabulio teigimu, pajamų mažėjimą 2009 metais lėmė mažesni, nei 2008 metais, nešiojamųjų kompiuterių bei mobiliųjų telefonų pardavimai. Juos esą lėmė bendra ekonominė situacija šalyje.

Be to, jo teigimu, stipriai sumažėjo pajamos iš tarptautinio ir tarptinklinio ryšio, dėl Europos Komisijos reguliavimo sumažėjus tarptautinio tarptinklinio ryšio tarifams Europos Sąjungos šalyse, bei dėl sunkmečiu sumažėjusių pajamų iš verslo klientų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius