Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Operatorių pelnus menkino mažėję paslaugų tarifai

Mobiliojo ryšio operatoriams praėję metai, kaip ir prognozuota, buvo prastesni nei 2009-ieji – pelnai mažėjo. Daugiausia pelno pernai uždirbo mažiausia pagal pajamas bendrovė – „Tele2“, rašo „Verslo žinios“.
Mobilusis telefonas
Mobilusis telefonas. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Registrų centro duomenimis, 2010 metais labiausiai sumenko didžiausios mobiliojo ryšio operatorės „Omnitel“ pelnas. Bendrovė gavo 70,5 mln. litų grynojo pelno – 32 proc. mažiau nei 2009 metais, kai jis buvo beveik 104 mln. Lt. „Tele2“ pernai uždirbo 126 mln. Lt grynojo pelno – 9 proc. mažiau nei 2009 metais.

„Bitė Lietuva“ savo 2010 metų ataskaitos kol kas nėra pateikusi.

„Omnitel“ prezidentas Antanas Zabulis teigė, kad pelną ir pajamas pernai žemyn nutempė labai ryški mobiliojo ryšio paslaugų kainų erozija ir reguliuotojo valia sumažinti tarptinklinio sujungimo tarifai.

„Tie dalykai naudingi vartotojui, tačiau mažina operatorių pelnus. Be to, pernai nemažai investavome į išmaniųjų telefonų populiarinimą, pardavėme juos su tikrai didele subsidija, tad natūralu, kad negavome tokių finansinių rezultatų, kokių būtų galima tikėtis, jei subsidijos nebūtų teikiamos“, – aiškino jis.

A.Zabulis neslėpė, kad pelno rodikliai prastesni nei tikėtasi: „Kainų erozija buvo didesnė nei prognozavome“. Pernai maždaug 7-8 proc. praretėjo ir „Omnitel“ darbuotojų gretos.

Vilčių pasididinti pelnus neteikia ir šie metai. Pasak A.Zabulio, pirmųjų kelių mėnesių rezultatai rodo, kad konkurencija mobiliojoje rinkoje labai didelė ir paslaugų kainos toliau mažėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius