-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Orlen Lietuva“ pasipiktino Konkurencijos tarybos pirmininko pasisakymu

Naftos perdirbimo bendrovė „Orlen Lietuva“ pasipiktino Konkurencijos tarybos pirmininko Jono Rasimo trečiadienį viešai išsakytais įtarimais dėl bendrovės vykdomos kainodaros skaidrumo.
„Mažeikių nafta“
Mažeikių naftos perdirbimo gamykla / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

„Mus nustebino Konkurencijos tarybos pirmininko Jono Rasimo pasisakymai, kuris, dar nepasibaigus tyrimui,  išsakė išankstinį ir labai bendrą, nieko nepaaiškinantį mūsų bendrovės kainodaros vertinimą, kartu atsisakydamas papasakoti daugiau detalių galinčių pagrįsti jo nuomonę apie atliekamus tyrimus“, – elektroniniu paštu J.Rasimo pasisakymą komentavo bendrovės „Orlen Lietuva“ atstovas spaudai Jacekas Janas Komaras.
 
Jis aiškino, kad bendrovės kainodaros principai Lietuvoje daug metų nesikeičia ir yra grindžiami visoje Europoje pripažintais standartais.

„Be to, norime pabrėžti, kad bendrovė „Orlen Lietuva“ turi tik 4 proc. Lietuvos mažmeninės degalų pardavimo rinkos. Būtent ši rinka turi daugiausia įtakos degalų pardavimo kainai degalinėse“, – teigiama J.J.Komaro laiške.

Jame taip pat pabrėžiama, kad didmeninėje degalų pardavimo rinkoje „Orlen Lietuva“ nėra vienintelis žaidėjas. Esą bendrovė „Lukoil Baltija“ irgi yra stambus importuotojas ir degalų pardavėjas.

„Jeigu didmeninės kainos būtų per aukštos, tai importuojama būtų daugiau. Pagrindinę įtaką degalų kainoms Lietuvoje daro mokesčiai“, – aiškino J.J.Komaras.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius