Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pagerintos Lietuvos ilgalaikio skolinimosi perspektyvos

Tarptautinė reitingų agentūra „Fitch“ pranešė pagerinusi Lietuvos ilgalaikio skolinimosi užsienio valiuta reitingo BBB ir ilgalaikio skolinimosi vietos valiuta reitingo BBB+ perspektyvą iš stabilios į teigiamą.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Pasak SEB banko vyriausiosios analitikės Vilijos Tauraitės, Lietuvai tai – gera žinia. „Na, gaila, kad tai ne pats reitingas, tik jo perspektyvos. Bet tai jau reiškia, kad Lietuva, jos makroekonominė aplinka vertinama geriau“, – 15min.lt sakė Vilija Tauraitė.

Visgi, pasak analitikės, didelis Lietuvos biudžeto deficitas yra neigiamas rodiklis, todėl šalies reitingo didinti kol kas nesiruošiama.

„Reitingo pakėlimas, žinoma, Lietuvai būtų itin džiugi žinia. Galėtume skolintis palankesnėmis sąlygos tarptautinėje rinkoje – palūkanos būtų mažesnės“, – sakė V. Tauraitė.

„Akivaizdu, kad geriau tvarkomi Lietuvos viešieji finansai, ekonomikos atsigavimas spartus, finansų sektorius stabilizuojasi. Nepaisant Lietuvos didelio biudžeto deficito, vykdoma fiskalinė konsolidacija ir struktūrinės reformos gali lemti reitingo pakėlimą ateityje“, – teigė reitingų agentūros atstovas Michele Napolitano.




 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius