-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palanga ruošiasi sezonui: griežtesnės taisyklės rūkaliams, nemažai triukšmo ir nelegalūs čeburekai

Dienraštis „Verslo žinios“ pasidomėjo, kaip verslininkai ruošiasi pasitikti vasaros sezoną Palangoje.
Valdžia apie poilsį Palangoje galvoja net sunkmečiu.
Palangos paplūdimys / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Kaip rašo dienraštis „Verslo žinios“, besiilsintieji Palangoje prie jūros įprastinių šiam kurortui jau tapusių čeburekų greičiausiai galės įsigyti tik iš nelegaliai jai prekiaujančių pardavėjų. Mat neatsirado nei vieno norinčio įsigyti 200 litų kainuojančius išnešiojamosios prekybos paplūdimiuose leidimą. Tiesa, Palangos verslininkas Tomas Žulkus, kuris įsigijo leidimus Palangoje statyti keletą viešojo maitinimo palapinių, neabejoja, kad bus prekiaujančių nelegaliai.

Beje, kol kas nei vieno išnešiojamosios prekybos paplūdimiuose leidimo šį sezoną dar neišdavė ir Klaipėdos bei Neringos savivaldybės.

Užtat, kaip pastebi „Verslo žinios“, poilsiautojai paplūdimiuose bus maitinami doze reklamos, ji skambės gelbėtojų garsiakalbiais. Palangos radijo stoties „Hot FM“ agentūra „Hot media“ skelbiasi esanti išskirtinė reklamos pardavėja Palangoje ir Šventosios paplūdimiuose. Nurodoma, kad čia transliuojamą reklamą vienu metu girdės net 400 000 žmonių. Tiesa, radijo stoties vadovas teigia, kad tai yra gelbėtojų veikla, „Hot media“ tik padeda jiems. Palangos miesto vandens motociklų klubo prezidentas ir gelbėjimo stoties viršininkas Jonas Pirožnikas teigia, kad pagal sutartį per valandą reklama gali užimti 25 minutes. Palangoje reklamą transliuos 40 gelbėtojų garsiakalbių, o Šventojoje – 15.

Rolando Martinkaus, Palangos savivaldybės sanitarijos tarnybos viršininko, teigimu, paplūdimiuose galioja tos pačios triukšmo normos ir reikalavimai kaip ir pačiame mieste.

Ne itin džiaugtis gali rūkaliai. Mat šalies kurortuose jau kurį laiką stengiamasi kovoti su rūkaliais paplūdimiuose. Neringos savivaldybė jau prieš keletą metų pastatė ženklus, draudžiančius rūkyti, ir paskyrė keletą vietų rūkaliams paplūdimiuose. Šiemet griežtesnių draudimų imasi ir Klaipėdos miesto savivaldybė, ji numatė penkias rūkymo vietas prie centrinių įėjimų į paplūdimius.

R.Martinkus teigia, kad centrinėje dalyje ir Palangos savivaldybė yra pastačiusi ženklus, įspėjančius, kad rūkyti galima ne visur, tačiau čia kol kas griežtų draudimų nėra. Vyro teigimu, viešąją tvarką stebi gelbėtojai, ji įspėja poilsiautojus, jeigu yra būtinybė, pranešama policijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius