-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palangos oro uostui siūloma ieškotis strateginio partnerio

Tarptautinis Palangos oro uostas neturi strateginio partnerio, todėl jį valdanti Susisiekimo ministerija ragina pajūrio regiono savivaldybes skirti lėšų oro uosto veiklai plėtoti, o pati valstybės dotacijų skirti nežada.
Palangos oro uostas siekia susigrąžinti prieš dvejus metus nutrauktus skrydžius į Vokietiją.
Palangos oro uostas / Juliaus Kalinsko, dienraščio „15 minučių“ nuotr.
Temos: 2 Oro uostas Palanga

Susisiekimo viceministras Rimvydas Vaštakas Klaipėdoje siūlė apskrities savivaldybėms sudaryti darbo grupę ir per kelis mėnesius parengti siūlymus, kaip įkvėpti energijos Palangos oro uostui, ketvirtadienį rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

„Palanga dar neturi savo krypčių. Šiam oro uostui reikia pačiam ieškoti partnerio, siūlyti sąlygas, prašyti, kad jis ateitų“, – teigė viceministras.

Kalbėdamas apie antrus metus nesėkmingai Palangos oro uosto vedamas derybas su viena Vokietijos oro bendrove, R.Vaštakas derybų detalių nekomentavo.

„Jiems atrodo nepakankamas keleivių skaičius, o tai skrydį daro nepelningą. Vokiečiai nieko neprašo – tai mes prašome, kad jie skristų“, – teigė viceministras.

Neseniai vadovauti Palangos oro uostui pradėjusi Jolanta Jucevičiūtė taip pat tvirtino, kad kol kas yra daugiau vizijų negu realių susitarimų.

„Šį sezoną naujovių nedaug. Pagrindinė regiono kryptis, į kurią dairomės, būtų Hamburgas. Yra svarstoma ir kitų krypčių, bet kol rankomis nesukirsta, nieko negalima aiškiai pasakyti“, – teigė J.Jucevičiūtė.

Norą vykdyti užsakomuosius turistinius reisus iš Minsko į Palangą 15 kartų per sezoną yra pareiškę baltarusiai, kurių sprendimas, įvertinus Palangos oro uosto finansinius įkainius ir nuolaidas, bus paskelbtas kovo mėnesį.

 
 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius