Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palūkanų reitingas – su neigiama perspektyva

Tarptautinė reitingų agentūra „Fitch Ratings“ Lietuvos 5 metų fiksuotų palūkanų euroobligacijoms pirmadienį patvirtino BBB reitingą.
Akcijų birža
Akcijų birža / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip pranešė portalas Nasdaq.com, reitingas sutampa su ilgalaikio skolinimosi užsienio valiuta reitingu, kurio perspektyva yra neigiama.

Anot „Fitch Ratings“ atstovo Europos regionui Eralo Yilmazo, Lietuvos reitingus sustiprino politinės ir institucinės jėgos, susijusios su šalies naryste Europos Sąjungoje. „Tačiau „Fitch“ prognozuoja, kad Lietuvos ekonomika 2009 metais sumažės 16 proc., o tai padidins spaudimą kuriant makroekonominę politiką, Vyriausybei bus sunku išlaikyti biudžeto deficitą mažesnį nei 3 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP)“, – kodėl nustatyta neigiama prognozė, aiškino E.Yilmazas.

„Fitch Ratings“ pranešime spaudai pastebima, kad Lietuvos Vyriausybė gegužę jau sumažino biudžeto išlaidas 3 proc. BVP. „Pernai gruodį Vyriausybės įgyvendintos griežtos priemonės sukėlė protestus. Rizika sulaukti didesnio nepasitenkinimo sumažina Vyriausybės galimybes manevruoti biudžetu“, – teigiama pranešime.

Šįmet balandį „Fitch Ratings“ sumažino Lietuvai suteiktą ilgalaikio skolinimosi užsienio valiuta reitingą nuo „BBB+“ iki „BBB“, o ilgalaikio skolinimosi vietos valiuta reitingą – nuo „A-“ iki „BBB+“. Abiejų reitingų perspektyva buvo neigiama. Kartu buvo sumažinti Latvijos ir Estijos reitingai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius