Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Parama poilsiui vasaros stovykloje galės pasinaudoti 4 tūkst. vaikų

Švietimo mainų paramos fondas skelbia konkursą vaikų vasaros poilsiui stacionariose stovyklose organizuoti. Siūlymus konkursui į fondą galima teikti iki balandžio 15 dienos. Švietimo ir mokslo ministerija vaikų vasaros poilsiui organizuoti šiemet skyrė daugiau nei milijoną litų.
Mažieji stovyklautojai apsinuodijo stovyklos maistu.
Parama poilsiui vasaros stovykloje galės pasinaudoti 4 tūkst. vaikų / Dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Numatoma, kad, skyrus finansavimą, vasarą pasinaudoti finansine pagalba galės daugiau nei 4000 Lietuvoje gyvenančių ir 300 užsienio lietuvių vaikų, kuriems bus padengta dalis stovyklos kainos. O 556 socialiai remtiniems vaikams bus kompensuota visa stovyklos kaina. 

„Vasaros poilsio stovykla yra ne tik poilsio stovykla, joje vyksta kryptinga ugdomoji veikla. Šiemet pirmą kartą bus organizuojamos teminės stovyklos  vaikams, tikslingai besidomintiems muzika, daile, sportu, gamta, technine kūryba, galimybių dalyvauti įvairiose edukacinėse programose turės ir neįgalieji vaikai“, – sako švietimo ir mokslo viceministrė Genoveita Krasauskienė. 

Švietimo mainų paramos fondas balandį taip pat paskelbs dar du konkursus. Vienas jų – tai neformaliojo švietimo programų stacionariose vaikų vasaros poilsio stovyklose organizavimas pagal neformaliojo vaikų švietimo kryptis, tai yra teminės stovyklos, pvz., kūrybinės, sportinės, gamtinės ekologinės, muzikos ir kt. Konkurse pagal vaikų neformaliojo švietimo kryptis galės dalyvauti vaikų neformaliojo ugdymo įstaigos. Pasinaudoti projekto parama galės 700 vaikų. 

Taip pat bus paskelbtas konkursas ir edukacinėms programoms, skirtoms neįgaliems vaikams organizuoti stacionariose vaikų poilsio stovyklose. Edukacinėse programose vasaros stovyklose galės dalyvauti apie 700 neįgalių vaikų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius