-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pardavėjus džiugina tik dyzelino paklausa

Pirmojo pusmečio rezultatus susumavę degalų pardavėjai per daug nesidžiaugia gautais skaičiais, nes benzino pardavimai ir toliau krenta, vis dėlto dyzelino paklausa didėja.
Degalų kainos
Degalų kainos / „15min“ nuotr.

Valstybinės mokesčių inspekcijos turimų deklaracijų duomenimis, Lietuvoje benzino pradavimai šiemet pirmą pusmetį, palyginti su 2010 metų pradžia, smuko 6,7 proc., o dyzelino parduota 9 proc. daugiau, trečiadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

„Benzino pardavimai ir toliau mažėjo, ypač tai jautėsi metų pradžioje, o po to vartojimas kiek atsigavo, bet, palyginti su praėjusiais metais, vis tiek jaučiamas kritimas. Dyzelino pardavimai atsigauna, žinoma, norėtųsi, kad dar labiau kiltų“, – skaičiuoja 57 automatinių degalinių tinklą turinčios „Neste Lietuva“ generalinis direktorius Gintaras Macijauskas.

Lietuvoje 115 degalinių valdančios „Lukoil Baltija“ Baltijos regiono mažmeninės prekybos vadovas Romas Turlinskas vertindamas bendrovės rezultatus, sako, kad pardavimų didėjimo nėra, tačiau priduria, kad pastaruosius porą mėnesių prekyba kiek aktyvesnė, tačiau tai gali lemti sezoniškumas.

„Benzino žmonės ir šiemet perka mažiau. Dyzelino pardavimai didesni, bet gal tam impulsą duoda žemės ūkio poreikis, be to, prisideda ir vežėjai. Aplink Lietuvą – Latvijoje ir Lenkijoje – dyzelinas brangesnis, todėl ir kitų šalių vežėjai pilasi Lietuvoje“, – dėsto R. Turlinskas.

G.Macijauskas pastebi, kad šiemet rinkai būdinga didesnė konkurencinė kova.

Prognozuodami antrosios metų pusės prekybos rezultatus, degalų pardavėjai esminių šiuo metu esančių tendencijų pokyčių nesitiki.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius