Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulyje ne dirba, o vergauja net 46 mln. žmonių

Beveik 46 mln. žmonių visame pasaulyje laikomi vienokios ar kitokios formos vergijoje. Daugiausiai vergų, 18,35 mln, šiuo metu gyvena Indijoje, bet pagal vergų tankį pasaulyje pirmauja Šiaurės Korėja, rašo dw.de.
Šiaurės Korėjos darbininkai
Šiaurės Korėjos darbininkai / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Prievarta

Australijoje įsikūrusios ir prieš vergovę kovojančios organizacijos „Walk Free Foundation“ tyrimai 2016 m. parodė, kad vergų yra daugiau, nei manyta anksčiau, o net du trečdaliai šių žmonių gyvena Azijos šalyse.

Šiuolaikiniai vergai dažniausiai verčiami dirbti už skolas, prievarta užsiiminėti seksu ar tarnauti juos nusipirkusiems žmonėms. Be to, viena iš šiuolaikinės vergijos formų laikoma yra prievartinė santuokos.

Po Indijos antrą vietą pagal vergų skaičių užima Kinija (3,39 mln.), Pakistanas (2,13 mln.), Bangladešas (1,53 mln.) ir Uzbekistanas (1,23 mln.).

Vis dėlto, Šiaurės Korėjoje yra daugiausiai vergų pagal jų užimamą visuomenės dalį. Šioje uždaroje komunistinėje šalyje vergauja net 4,37 proc. iš 25 mln. šalies gyventojų.

Žmogaus teisių gynėjų ataskaitose pažymima, kad Šiaurės Korėja taip pat neįdėjo visiškai jokių pastangų kovojant su vergija.

„Walk Free Foundation“ duomenimis, mažiausiai vergovės atvejų užfiksuojama Europoje, tačiau perspėjama, kad nuo skurdo ir konfliktų bėgančių žmonių kiekio didėjimas senajame žemyne gali padidinti žmonių pavergimo atvejų skaičių.

Australijos organizacijos skelbiami skaičiai apie šiuolaikinius vergus skiriasi nuo Jungtinių Tautų duomenų. Pastaroji organizacija skelbia, jog visame pasaulyje priverstiniu darbu turi užsiima apie 21 mln. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius