Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasiekė žemiausią tašką (atnaujinta 09.19 val.)

Azijos rinkos krito, kai vis stipriau įsigalint baimei dėl uždelstos pasaulinės recesijos Dow Jones akcijų indeksas Niujorke pasiekė žemiausią tašką per pastaruosius penkerius metus.
Akcijų birža
Biržų kapituliacija gesinama mažinant palūkanas. / „Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo BBC, svarbiausių Japonijos, Honkongo ir Pietų Korėjos indeksų vertė krito 5 proc.

Trečiadienį JAV centriniam bankui pateikus neoptimistines šalies ekonomikos augimo prognozes 2009 metams, Volstryto akcijos krito 5 proc.

Be to, didėja susirūpinimas trijų didžiausių Jungtinių Valstijų automobilių gamintojų – „Ford“, „General Motors“ ir „Chrysler“ – ateitimi.

Šių bendrovių atstovų tvirtinimu, automobilių gamintojoms nesuteikus finansinės paramos įmonės žlugs ir šimtai tūkstančių žmonių neteks darbo.

Nepaisydama to, valdžia skeptiškai žiūri į galimybę suteikti 25 mlrd. JAV dolerių paskolą didžiausioms šalies automobilių gamintojoms.

Ketvirtadienį Japonijos valdžiai pranešus, kad sumažėjo eksporto paklausa, Tokijo Nikkei indeksas krito 4,7 proc. Honkongo Hang Seng indeksas sumažėjo 4,5 proc.

Pasak BBC korespondento Japonijoje, kelios Rytų Azijos valstybės, tarp kurių – Japonija, Singapūras ir Honkongas – jau atsidūrė recesijoje ir minties, kad prie jų artimiausiu metu prisidės JAV, pakako, kad akcijų vertė kristų.

Blogos naujienos iš Jungtinių Valstijų ypač kelia nerimą tokioms Japonijos įmonėms kaip „Toyota“ ir „Nintendo“, kurių pelnas dažniausiai priklauso nuo Amerikos vartotojų.

JAV federalinis rezervas pranešė, kad šalies BVP šiais metais faktiškai neaugs, o 2009 metais galbūt ir sumažės. Teigiamo ekonomikos prieaugio tikimasi ne anksčiau kaip 2010 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius