-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskolų palūkanas kompensuos iš ES struktūrinių fondų lėšų

Paskolų palūkanų kompensacijos mažoms ir vidutinėms įmonėms, turinčioms paskolą su valstybės garantija, nuo šiol nebevėluos. Joms paskolų palūkanas UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) kompensuos iš Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų lėšų, kas leis valstybei laiku įvykdyti savo įsipareigojimus verslui.
Europos sąjungos vėliava
Europos sąjungos vėliava / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Palūkanos Paskola

Tam skirta 104 mln. Lt iš ES struktūrinės paramos lėšų.

„Iki šiol dalinis paskolų kompensavimas buvo vykdomas iš nacionalinio biudžeto lėšų, tačiau ribotos biudžeto galimybės neleido įsipareigojimų verslui įvykdyti laiku“, -- aiškina INVEGA generalinio direktoriaus pavaduotojas Audrius Zabotka. „Siekdami palengvinti verslui skolinimosi naštą, ir toliau kompensuosime 50 proc. apyvartinių bei investicinių paskolų palūkanų, o sprendimas tam naudoti ES lėšas garantuos, jog numatyta parama verslą pasieks laiku“.

Mažoms ir vidutinėms įmonėms bus kompensuojama 50 proc. sumokėtų paskolų palūkanų, bet ne daugiau kaip 5 proc. metinių palūkanų. Apyvartinių paskolų palūkanos bus kompensuojamos garantijos galiojimo laikotarpiu, bet ne ilgiau kaip 24 mėn., o investicinių paskolų – ne ilgiau kaip 36 mėn.

Įmonės, norinčios gauti palūkanų kompensavimą, turi užpildyti ir INVEGAI pateikti nustatytos formos prašymą iš dalies kompensuoti palūkanas ir SVV subjekto statuso deklaraciją.

Paskolų palūkanos už MVĮ imamas paskolas bus iš dalies kompensuojamos toms MVĮ, kurios yra gavusios INVEGA garantiją už paskolą ir nuo 2008 m. gruodžio 1 d. iki 2015 metų pabaigos mokės palūkanas.

Palūkanų dengimas ES lėšomis – viena iš verslo finansavimo galimybių, numatyta Ekonominos skatinimo plane. Ja siekiama palengvinti skolinimosi naštą mažoms ir vidutinėms įmonėms.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius