-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pastačius atominę elektrinę, elektra pabrangs 2 centais

Lietuvoje 2020-aisiais pradėjus veikti naujai atominei elektrinei, vidutinė kilovatvalandės elektros kaina sieks apie 18,3 cento – 2 centais daugiau nei dabar, kai rinkoje ji kainuoja apie 16 centų.
Elektra
Elektra / 123rf.com nuotr.

„2020-aisiais vidutinė 18,3 cento už kilovatvalandę elektros kaina prognozuojama numatant tai, kad tuo metu elektra bus tiekiama ir iš brangesnių elektrinių, nei naujoji atominė. Manome, kad atominėje kaina bus mažesnė nei 18,3 cento už kilovatvalandę“, – naujienų portalui lrytas.lt sakė Lietuvos elektros perdavimo tinklą valdančio bendrovės „Litgrid“ vadovas Virgilijus Poderys.

Pasak jo, elektros kainą augins tai, kad vis daugiau elektros importuos Lenkija, kuri turės uždaryti savo elektrines dėl gamtosaugos reikalavimų, bei Vokietija, planuojanti uždaryti savo atomines elektrines.

„Atsiradus Visagino atominei elektrinei, energijos srautas iš Lietuvos daugiausia keliaus į deficitines Lenkijos, Vokietijos rinkas, taip pat į Latviją. O elektros importas iš Rusijos sumažės“, – sakė V.Poderys.

Lietuva tikisi, kad dalyvaujant strateginiam investuotojui „Hitachi-GE Nuclear Energy“ bei trijų Baltijos šalių ir Lenkijos kompanijoms, atominė elektrinė Visagine bus pastatyta iki 2020 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius