Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pelno atidavęs Klaipėdos uostas keis prioritetus

Pirmą kartą Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkciją užgulusi prievolė dalį laivų rinkliavų atiduoti valstybei šią įmonę privers mažinti kitų metų išlaidas nekomerciniams projektams, rašo „Lietuvos žinios“.
Klaipėdos jūrų uostas
Klaipėdos jūrų uostas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pasak uosto direkcijos generalinio direktoriaus Eugenijaus Gentvilo, šiemet laukiama maždaug 83 mln. litų pelno, nors tai esanti apytikrė suma. Ji dar tikslinama, atsižvelgiant į gruodžio pajamas. Prieš mėnesį uosto vadovas prognozavo per 100 mln. litų pelno ir sakė, kad biudžete suplanuota 52 mln. litų uosto įmoka.

„Jeigu mums tektų atiduoti 10-15 mln. litų, tai niekas nesužlugtų, bet jeigu 40-50 mln. litų – teks atsisakyti socialinių funkcijų. Tegul jas vykdo pati valstybė. Pirmiausia aukotume 39 mln. litų vertės valčių prieplaukos finansavimą, bet tikrai nenutrauksime uosto gilinimo, nes įplaukai skirta 80 mln. litų europinių lėšų. Iki šiol buvome įtraukti į socialines programas, daug kur buvome rėmėjai, o dabar tokį požiūrį turime keisti“, – kalbėjo E.Gentvilas.

„Lietuvos žinios“ rašo, jog uosto vadovybė dabar jau ima graužtis, kad šiemet smarkiai taupė eksploatacines išlaidas ir didino pelną. Po pastarojo uragano smėliu užneštą įplauką bus bandoma išvalyti dar šiemet, kad už darbus spėtų apmokėti gruodį. Pagal metų pradžioje su rangovu pasirašytą sutartį smėliui iš akvatorijos siurbti numatyta daugiau kaip 8 mln. litų.

Tačiau prognozės, pasak uosto kapitono Viktoro Lukoševičiaus, artimiausiomis dienomis gero oro nežada, žemsiurbės darbas gali strigti. Tuomet uosto valymas padidintų ateinančių metų sąnaudas, kaip ir kitos rangovų šiemet neatliktos užduotys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius