Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pensijų fondų karpymai biudžeto neišgelbės

Investicijų valdymo įmonių asociacijos prezidentas Saulius Racevičius kritikuoja Vyriausybės sprendimą mažinti įmokas į privačius pensijų fondus. Anot jo, Vyriausybė ne tik atima milijardus litų iš būsimų pensininkų, bet ir pažeidžia 2003 metų susitarimą su dirbančiais žmonėmis.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„Sistemos sugriovimas biudžeto deficito neišspręs, nebent keliems mėnesiams. Bet tai tik pridarys problemų ateičiai“, – sakė S.Racevičius. Jis teigė nesuprantąs, kodėl Vyriausybė nusprendė karpyti pensijų fondus. Anot jo, sąlygos, dėl kurių buvo inicijuojama pensijų sistemos reforma, nepakito.

„Mano supratimu, Vyriausybė nesilaiko 2003 metais, kai buvo pradėta pensijų redorma, su visais šalies dirbančiaisiais pasirašytos neformalios sutarties. Ji įsipareigojo pervesti į „Sodrą“ 5,5 proc., o dabar šito įsipareigojimo atsisako“, – pastebėjo S.Racevičius.

Anot jo, sumažindama įmokas į privačius pensijų fondus šįmet Vyriausybė sutaupys 844,6 mln. Lt, o pensininkai praras 10–17 proc. būsimos papildomos pensijos. Labiausiai dėl to nukentės vyresni pensijų fondų dalyviai, nes jų investavimo laikotarpis trumpesnis.

„Mes jaučiame didžiulę atsakomybę milijonams Lietuvos piliečių ir kas porą mėnesių girdėti po naujieną nėra labai malonu. Manau, Vyriausybė turėtų prisiimti atsakomybę“, – sakė „Aviva Lietuvos“ generalinė direktorė Asta Ungulaitienė.

„Ilgalaike prasme, jei bus tęsiami tokie veiksmai, kai kurie pensijų fondai gali nuspręsti išeiti iš rinkos“, – pridūrė „Swedbank investicijų valdymo“ direktorius Aurimas Maždžierius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius