Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per dieną seniausio pasaulio banko vertė krito daugiau nei penktadaliu

Po to, kai Europos Centrinis bankas paskelbė 130 Europos bankų streso testų rezultatus ir paaiškėjo, kad prasčiausiai tarp visų bankų pasirodė seniausias bankas pasaulyje iš Italijos „Banca Monte dei Paschi di Siena“, investuotojai pirmadienį suskubo parduoti jo akcijas.
„Banca Monte dei Paschi di Siena“
„Banca Monte dei Paschi di Siena“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Italija Bankas

Minimas bankas buvo įkurtas 1472 metais ir šiuo metu pagal valdomo turto vertę yra trečias pagal dydį bankas Italijoje.

Po atliktų Europos Centrinio banko streso testų paaiškėjo, jog „Banca Monte dei Paschi di Siena“ bankui, net ir nepaisant to, kad birželį jis savo kapitalą papildomai padidino penkiais milijardais eurų, dar trūksta 2,1 mlrd. eurų. Tai yra didžiausias skaičius tarp visų testuotų bankų.

Minimas bankas iš Italijos, kurį šios šalies valdžia per pastaruosius penkerius metus jau gelbėjo net tris kartus, pasamdė patarėjus iš „Citigroup“ ir UBS bankų, kurie turėtų atlikti analizę ir padėti šio banko vadovybei priimti strateginius sprendimus.

Neoficialiai rinkoje yra kalbama, kad trečias pagal dydį Italijos bankas „Banca Monte dei Paschi di Siena“ gali būti priverstas susijungti su kita finansų institucija.

Pirmadienio prekybos metu Milano biržoje nuo pat ryto „Banca Monte dei Paschi di Siena“ banko akcijos pastebimai pinga. Šiuo metu už vieną šio banko akciją yra mokama po 0.785 eurus, arba 21.5 procentais mažiau nei ankstesnės prekybos sesijos metu. Vien nuo šių metų pradžios jo akcijų kaina jau susitraukė virš 27 proc, o per pastaruosius vienerius metus krito net 40.86 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius