Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per krizę lietuviai linksminasi dažniau, bet pigiau

Lietuvoje ir jos kaimyninėse šalyse pramogų dovanų perkama ženkliai daugiau nei prieš metus, tačiau pinigų dovanoms išleidžiama mažiau. Brangiausias dovanas renkasi Lenkijos, pigiausias – Lietuvos gyventojai, tokius rezultatus pateikia įspūdžio dovanų parduotuvės LaisvalaikioDovanos.lt atliktas tyrimas.
Žirgyne
Žirgyne / Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr.
Temos: 2 Lietuviai Tyrimas

Nepaisant ekonominio sunkmečio, 2009 m. lietuviai įsigijo 60 proc. daugiau laisvalaikio dovanų nei prieš metus. Latvijoje laisvalaikio dovanų prekyba išaugo 50 proc., Estijoje – 24 proc. Daugiausiai laisvalaikio dovanų įsigyjama Lenkijoje: 2009 m. šioje šalyje parduotų laisvalaikio dovanų kiekis ir apyvarta augo net tris kartus.

Lenkai praėjusiais metais ne tik pramogavo daugiau, bet ir mėgavosi brangesniais laisvalaikio praleidimo būdais. Vidutinės išlaidos pramoginėms dovanoms Lenkijoje išaugo 40 proc. ir mūsų valiuta siekė 325 Lt. Tuo tarpu Lietuvoje laisvalaikio dovanoms išleidžiama beveik tris kartus mažiau -130 litų. Latviai laisvalaikio dovanoms vidutiniškai išleidžia apie 152 litus, estai – 180 litų. Anot LaisvalaikioDovanos.lt atstovo, populiariausios visose šalyse buvo įvairios degustacijos, grožio procedūros bei kitos pramogos, kurių kaina svyruoja nuo 50 iki 200 Lt.

Dovanoms skiriamų pinigų krepšelis 2009 m. Lietuvoje sumažėjo 35 proc., Latvijoje – 18 proc., Estijoje – 9 proc.

„Pastebimai geresni pardavimai Lenkijos rinkoje mūsų nestebina. Lenkija, palyginti su Baltijos šalimis, kur kas lengviau išgyvena ekonominį nuosmukį. Tačiau prekyba Baltijos šalyse nesustojo ir net augo, klientų skaičius šiais metais jau viršijo 30 tūkstančių“, – teigia LaisvalaikioDovanos.lt projekto vadovas Rokas Černiauskas.

Šiuo metu populiariausios laisvalaikio dovanos Lietuvoje yra šokolado fondiu, jodinėjimas žirgais, įvairūs masažai. Iš ekstremalių pramogų lietuviai dažniausiai renkasi skrydį parasparniu  arba sklandytuvu.

Lenkijoje ir Latvijoje ypač mėgstamos išskirtinės pramogos. Viena populiariausių dovanų Lenkijoje yra pasivažinėjimas sportiniais Lamborghini arba Porche automobiliais. Latvijoje dažnai dovanojamas nusileidimas sportinėmis rogutėmis (bobslėjumi). Pastarąją pramogą noriai perka ir lietuviai, kadangi LaisvalaikioDovanos.lt suteikia galimybę pramogauti ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius