Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pieno perdirbėjai baiminasi prarasti dalį Rusijos rinkos

Lietuvos žemės ūkio ministrui Kaziui Starkevičiui praėjusią savaitę Maskvoje nepavykus susitarti dėl Lietuvos maisto produktų eksporto į Rusiją, Lietuvos pieno perdirbėjai pradėjo nerimauti, kad lietuviškoms prekėms dingus iš Rusijos prekybos centrų lentynų nebūtų prarasta rinka.
Sūriai
Sūrio užkandžiai / Photos.com

Verslininkai šį vizitą vertina teigiamai, nes rusai bent nustatė aiškius terminus, kada bus priimtas sprendimas. Tačiau baiminamasi, kad kol viskas grįš į vėžes, dalis rinkos bus prarasta, rašo „Verslo žinios“.

„Rokiškio sūrio“ valdybos pirmininkas Dalius Trumpa skaičiuoja, kad varškės, pieno, kurių galiojimo laikas trumpas, gamintojai gali prarasti dalį pirkėjų. Mažesnis pavojus sūriams, jų galiojimo laikas ilgesnis ir tiekėjai dar turi sukaupę ganėtinai dideles jų atsargos. „Panašu, kad vėl teks kovoti dėl turėtos rinkos dalies“, – prognozuoja D.Trumpa.

Lietuvos pieno perdirbėjai užima iki 5 proc. Rusijos pieno produktų rinkos.  „Draudimas palietė du varškės gaminius, todėl nuostoliai nebus katastrofiški, nes kitą produkciją eksportuojame. Tikimės, kad į rinką grįšime“, – optimistiškai kalbėjo įmonės „Pieno žvaigždės“ valdybos narys Julius Kvaraciejus.

Kritinis laikas – jei gaminiai nebus parduodami ilgiau nei mėnesį. Bendrovės vadybininkai mėgina palaikyti santykius su didmenininkais, jiems aiškina, kas nutiko. Nors įmonė produkciją parduoda ir ES, greitai persiorientuoti į kitas rinkas nepavyks.

„Mūsų bendrovė pernai buvo susidūrusi su panašiu draudimu ir žinome, kad Rusijos biurokratinė mašina sukasi lėtai. 2008 metais nuo tos dienos, kai pasakė, kad galime vežti, iki tos dienos, kai galėjome kirsti sieną, praėjo 3 savaites“, – sakė D.Trumpa.

J.Kvaraciejaus manymu, valstybė kaimynė nuo rugsėjo 1 dieną vis dėlto leis įvežti gaminius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius