-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pigesnis benzinas – tik šnipštas?

Importinio benzino atsigabenusi bendrovė „Lukoil Baltija“ žadėjo jį pardavinėti pigiau nei lietuvišką, tačiau kritus lietuviškų degalų didmeninėms kainoms iš to išėjo šnipštas.
Lukoil
„Lukoil“ / Alvydo Opulskio / 15min nuotr.

Bendrovės atstovai teigia, kad benziną pavyko atpiginti.

„Lietuvos rytas“ trečiadienį rašo, jog konkuruojantys degalinių tinklai, kurie perka produkciją tiktai iš bendrovės „Orlen Lietuva“ gamyklos Mažeikiuose, per savaitę sugebėjo labiau sumažinti kainas nei „Lukoil Baltija“.

Sausį iš Švedijos atplaukus tanklaiviui su 10 mln. litrų 95 markės benzino „Lukoil Baltijos“ vadovai sakė, kad litras benzino bus pigesnis 3 centais nei perkamas iš „Orlen Lietuvos“.

„Kad kitus privertėme sumažinti kainas, akivaizdu. Reikėjo pagauti momentą, kai skirtumas buvo didelis, pavyzdžiui, praėjusios savaitės trečiadienį ar penktadienį. Sulyginkite kainas, „Platt's“ indeksą ir pamatysite, kad benzinas tikrai kainuoja 3 centais už litrą pigiau. O konkurentai tiesiog lygiuojasi į mus“, – aiškino „Lukoil Baltijos“ Baltijos regiono tiekimo ir logistikos direktorius Raimundas Dabravalskis.

Tuo tarpu bendrovės „Lietuva Statoil“ atstovas Giedrius Bandzevičius tikino, kad specialiai dėl „Lukoil Baltijos“ veiksmų kainos nebuvo mažinamos: „Mes laikomės įprastos kainodaros politikos ir jos nekeičiame. O ją labiausiai lemia būtent žaliavos kaina.“

„Orlen Lietuvos“ degalinių tinklo generalinio direktoriaus pavaduotojas Saulius Žilėnas sakė, kad kainą labiausiai lemia didmeninė kaina ir konkurencija: „Bet būtent didmeninės kainos pastarąją savaitę mažėjo.“  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius