Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pigesnių degalų vyksta į Rusiją

Kylant degalų kainoms vis daugiau vairuotojų pigesnio benzino ir dyzelino vyksta į Kaliningrado sritį, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.
Raudoni šviesoforo žibintai ties pasieniu jau perkaito.
Raudoni šviesoforo žibintai ties pasieniu jau perkaito. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Automobilių virtinės Panemunėje, Kybartuose ir Ramoniškių posto link vedančiame kelyje vėl tapo kasdienybe. Ketvirtadienį čia laukiantys lengvųjų automobilių vairuotojai eilėje turėjo praleisti pusę dienos, o krovininių mašinų – iki penkių valandų. Tai vyksta jau visą savaitę.

VSAT Pagėgių rinktinės, kurios pareigūnai dirba Pagėgių ir Ramoniškių pasienio postuose, vadas Zenonas Žymančius „Lietuvos žinioms“ teigė, kad žiemą važiuojančiųjų pas kaimynus srautai buvo šiek tiek sumažėję. Tačiau atšilus orams žmonių, vykstančių parsivežti pigesnio benzino ar dyzelino, žymiai pagausėjo.

Tam turi įtakos ne tik vis aukščiau kylanti saulė, bet ir pabrangę degalai. Tuo metu, kai Lietuvoje benzino kaina jau seniai persirito per 4 litų ribą, o dyzelino artėja prie 3,5 lito, Kaliningrado srityje litras populiariausio A–95 markės benzino ir dyzelino kainuoja nuo 1,8 iki 2,3 lito.

Pigesni degalai į Lietuvą keliauja ne tik lengvaisiais automobiliais. Apsukriausieji jau įsigudrino gabenti gerokai didesnį kiekį dyzelino – į Kaliningrado sritį jie vyksta vilkikais, tik be jokių priekabų. Į vilkikų bakus telpa ne kelios dešimtys, o net iki 1 200 litrų dyzelino. Nelegaliai pardavęs vienu tokiu reisu legaliai į Lietuvą pargabentą perpus pigesnį dyzeliną apsukruolis susižeria apie tūkstantį litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius