Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmąjį 2014 metų pusmetį žadamas sprendimas dėl progresinių mokesčių

Finansų ministras Rimantas Šadžius teigia, kad per pirmąjį kitų metų pusmetį bus apsispręsta dėl mokesčių reformos. Jo teigimu, reikia kompleksinio požiūrio ir naujo suvokimo, kaip turi veikti „Sodra“, kokiomis proporcijomis vykdyti apmokestinimą gyventojų pajamų mokesčiu ir socialinio draudimo įmokomis, kaip sureguliuoti darbo jėgos apmokestinimą, rašo „Lietuvos žinios“.
Pinigai
Pinigai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Beje, progresinio gyventojų pajamų mokesčio klausimas taip pat yra ant stalo. Nors kai kas sako, kad socialdemokratai viską pamiršo, tikrai taip nėra. Pirmąjį kitų metų pusmetį turime apsispręsti, kokiais žingsniais einame toliau. Privalome priimti pamatuotus, išdiskutuotus sprendimus. Gyvenimas reikalauja patvarkyti “Sodros„ ir gyventojų pajamų apmokestinimo reikalus“, – sakė finansų ministras.

Jo teigimu, dabar didesnės nei 1 mln. litų vertės fizinių asmenų nekilnojamasis turtas yra apmokestintas, tačiau yra siūlymų mažinti šią kartelę ir  Vyriausybėje jie bus labai rimtai svarstomi.

R.Šadžiaus teigimu, šiemet Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) nesusidorojo su uždaviniu surinkti planuotą PVM sumą, todėl metai bus baigti su apytiksliai 300 mln. litų trūkumu.

„Tai – didžiulis šio mokesčio trūkumas. Sunku būtų pagirti mokesčių administratorių ir VMI vadovybę. Akcizų surinkimą taip pat turėjome planuoti atsižvelgdami į laukiamą šių metų įvykdymą. Kitų metų jų surinkimo planas yra šiek tiek mažesnis nei šiųmetis, bet planuojame jų augimą, palyginti su suma, kuri, kaip manome, faktiškai įplauks į biudžetą iki metų pabaigos“, – sakė finansų ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius