Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plėtrai koją kiša VIAP

Medinių grindų gamintoja „Boen Lietuva“ šiemet imasi daugiau nei prieš metus suplanuoto ir sunkmečiu atidėto projekto – statyti termofikacinę elektrinę.
Temos: 1 Mediena

2,4 megavatų elektrinės galios ir panašiai tiek šiluminės galios didelio efektyvumo elektrinė pagal dabartinius bendrovės planus turėtų būti pradėta statyti jau kitą mėnesį, o imti veikti – 2012-ųjų balandį, ketvirtadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

Skaičiuojama, kad šiam projektui dabar užteks 6,6 mln. litų, o ne 9 mln. litų, kaip buvo planuota. Esą pavyko rasti spendimų investuoti kuklesnę sumą. Pusę šios sumos padengs dar 2009 metais užsitikrinta Europos Sąjungos struktūrinių fondų parama.

„Boen Lietuva“ vadovas Irmantas Rajunčius sako, kad dabar projektas mažiau patrauklus dėl įvairių dalykų: dėl Viešuosius interesus atitinkančios paslaugos (VIAP) mokesčio, kuris nebuvo taikomas tada, kai buvo skaičiuojamos projekto sąnaudos. Dujų kaina taip pat pasikeitė. „Bet mums statybos būtinos – nėra kur dingti, nes galvojame apie plėtrą. Mes neturime pakankamai elektros“, – poreikį aiškina vadovas.

Nuosavas elektros jėgaines turinčios įmonės pasipiktino nuo sausio padidintu mokesčiu, kai VIAP elektros tarifo dedamąją be išimties turi mokėti ir įmonės, pačios elektrą gaminančios savo reikmėms. „Achema“ dabar jau abejoja, ar verta pradėti eksploatuoti jėgainę, į kurią buvo investuota per 100 mln. litų.

Šiuo metu „Boen Lietuva“ dirba apie 650 darbuotojų.

Per pirmus keturis šių metų mėnesius, palyginti su 2010 metų pradžia, bendrovės prekybos apimtis išaugo apie 30 proc. Didžiąją dalį pagamintų grindų bendrovė eksportuoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius